Coca integral de carabassí, ceba i tonyina

Publicat dia 13 juliol 2016 Coques i pastissos salats. Cuina Mallorquina. Salada. Salat
Coca integral de carabassí, ceba i tonyina

Ha arribat el bon temps, han arribat els colors i les verdures i fruites de temporada. I han arribat les coques de carabassí de la meva padrina. Ai què bones que són, i què bé que li surten. Jo els hi he donat una volta, no amb la intenció de millorar-les, però si de fer-les una mica més meves, i ara vostres. I també perquè ja sabeu com són elles! Una mica d’aquí una mica d’allà i no em saben dir bé mai què han fet. Però sempre són perfectes. 

Aquí la meva versió ràpida i fàcil d’aquesta coca. Ara es el millor moment per fer-les, i poden servir tant com per picar com per un àpat complet.  

Ingredients per una coca.

 • Dos carabassins petits.
 • Dues cebes (no molt grans).
 • Dues llaunes de tonyina.
 • Sal.
 • Pebre bo.
 • Oli d’oliva.
 • Pebre bord.
 • Pa rallat (opcional).

Per a la pasta.

 • 1 tassa petita d’oli d’oliva.
 • 1/2 tassa petita de cervesa.
 • 1/2 tassa petita d’aigua.
 • Un pessic de sal.
 • 1/2 culleradeta de bicarbonat.
 • La farina integral que es begui.

Elaboració. 

Primer prepararem les verdures. Fem net les verdures, i les tallam a daus petits. Tant la ceba com el carabassí. Com a petit consell, m’agrada molt posar la ceba tallada amb una mica d’aigua i sal i espitjar-la amb les mans a fi de que perdi aigua i ‘el nirvi’ que diu la meva padrina, ho colem i mesclem amb el carabassí. Ho trempam amb una mica de sal, i ho deixam dins un col·lador. Ajudarà a que perdi aigua.

És el moment de preparar la pasta. És tan senzill com mesclar tots els ingredients i anar-hi abocant farina a poc a poc fins aconseguir una massa agradable i modelable. Pastau-la bé, i després deixau-la reposar.

Trempeu bé les verdures amb l’oli, el pebre bo, i una mica del pebre bord. Afegiu la tonyina, i corregiu de sal.

Esteneu la pasta sobre una llauna untada amb una mica d’oli. A continuació, opcionalment, escampau una mica de pa rallat sobre la pasta (ajudarà a absorbir l’accés d’aigua si n’hi hagués molta). Esteneu les verdures.

Enfornau la coca al forn calent a 200 graus fins que sigui ben rossa i cruixent. Millor si la col·locau a la part més baixa del forn! I ja està!

Bon profit!

Coca de carabassí 2.

Receptes similars: Coques i pastissos salats

Coquetes de pebres torrats

Publicat dia 31 agost 2013

  De nina, el dolç (com he dit moltes vegades) no m’agradava. En canvi, el salat m’agradava bastant a pesar de ser una menja miques. I de les coses que recordo que m’agradaven molt, molt, era la coca que pebres…

Llegeix-ne més

Empanada de tonyina i pebres vermells.

Publicat dia 11 juliol 2013

  S’acosta el temps de pebres vermells i ja és ideal fer sopars a la fresca. I un mos d’aquesta empanada, acompanyada d’un trampó, un vinet o cervesa i de bona companyia fa d’un vespre una vetllada excel·lent. Aquesta és…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Cuina Mallorquina

Mossegada d’escalivada i bacallà fumat

Publicat dia 1 agost 2015

Temps d’estiu, temps de pebres, albergínies, carabassons. I de síndria, meló, tomàtigues (de tota classe), de figues, de nectarines, melicotons i un llarguíssim etcètera que ens regala la terra d’aquesta estació calorosa. És un gust cuinar. Per la varietat, per…

Llegeix-ne més

Panades de sípia

Publicat dia 8 març 2015

És temps de carxofes, de ceba tendre, s’acosta el temps de xítxeros (o pèsols, o estiragassons, o pitxos…). És temps de que el temps millori ( i millora!). És temps de dejú en divendres. Temps de la jaia ‘Corema’ i…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Salada

Galetes d’oli, d’Inca o “Quelitas”.

Publicat dia 27 maig 2013

Per fi sóc aquí! I vinc amb unes ganes terribles d’estar-me dins la cuina. No diré mentides, d’aquí quinze dies tinc selectivitat, tres dies intensos, però necessitava cuinar qualque cosa, i feia temps que no feia res salat. Pensant, pensant,…

Llegeix-ne més

Panades.

Publicat dia 24 març 2013

S’acosta Pasqua, i qui més no a Mallorca, farà (o com a mínim menjarà) panades. Pel que no sou illencs, les panades són juntament amb la freixura, els rubiols i els crespells, el plat típic de Mallorca quan arriba Pasqua….

Llegeix-ne més

Receptes similars: Salat

Mossegada de salmó i crema de formatge amb vinagreta de poma i mel.

Publicat dia 18 febrer 2013

Més d’un pensareu, quina combinació més estranya. Però don fe, de que aquesta mescla de sabors dóna resultat. La dolçor justa de la mel i la poma, l’àcid d’aquesta, amb el fumat del salmó, la suavitat del formatge i aquella…

Llegeix-ne més

Quiche de xampinyons, porros i cuixot.

Publicat dia 1 febrer 2013

De ben segur que heu menjat moltes vegades i feta de moltes maneres una quiche. Ma mare en fa sempre que tenim qualque cosa, perquè és fàcil i agrada a tothom! En fan de tots els gustos, amb pasta brisa,…

Llegeix-ne més

Comenta