Mossegada de salmó i crema de formatge amb vinagreta de poma i mel.

Publicat dia 18 febrer 2013 Barquetes i picades. Salat
Mossegada de salmó i crema de formatge amb vinagreta de poma i mel.

Més d’un pensareu, quina combinació més estranya. Però don fe, de que aquesta mescla de sabors dóna resultat. La dolçor justa de la mel i la poma, l’àcid d’aquesta, amb el fumat del salmó, la suavitat del formatge i aquella tapara que dona un toc diferent, no deixa indiferent a ningú.

Amb aquesta recepta, i la barqueta d’ou de guàtlera i sobrassada amb mel i romaní, em present al Concurs de Mossegades que organitza aquest mes de febrer Anardetapes. És al primer concurs en xarxa i el primer gastronòmic al qual me present, i em fa molta il·lusió. Han tingut molta paciència i han estat molt amables. Esper que sigui el primer de molts concursos, perquè serà una experiència fantàstica, i tots en traurem un caramull d’idees per uns bons aperitius.

mossegades

Anam amb la recepta? És ben senzilla!

Ingredients per 8 mossegades. 

  • 6 llesques de pa de motlle blanc i sense crosta. 
  • 8 talls de salmó fumat.
  • 160 gr de formatge tipus philadelphia.
  • Una cullerada de tàpares (opcional)

Per la vinagreta de poma:

  • Una poma. 
  • 3 cullerades d’oli d’oliva verge.
  • 1 i 1/2 cullerada de vinagre de Mòdena.
  • 1 i 1/2 cullerada de mel.
  • Un pessic de sal.

Elaboració. 

Per començar, untarem generosament de formatge, quatre de les sis llesques del pa de motlle. Després, les col·locarem unes sobre les altres aconseguint dos sandvitx de tres pisos. Els farem dos talls, a fi de que ens quedin vuit porcions. Ja tenim la base feta.

És el moment de preparar la vinagreta. Per això, pelarem la poma, la tallarem a daus ben petits i la reservarem. Dins un tassó, o recipient petit, posarem l’oli, la sal, el vinagre, i la mel. (Per aconseguir que es mescli millor, prèviament fondrem una mica la mel al microones.) Ho mesclam tot amb energia, i hi incorporam la poma. Si trobau que es molta, no l’hi poseu tota.

Passarem a muntar les nostres mossegades. Si les heu de servir dins una safata, jo les vaig col·locar sobre regalims de mel. Per això, amb una forqueta banyam les puntes de mel i la deixam caure en forma de fils dins la safata. Col·locarem tot seguit els pisets de pa de motlle, i a sobre hi posarem un tall de salmó fumat una mica revoltillat perquè faci més goig.

Ja per acabar, hi posarem per sobre la vinagreta de poma, i les tàperes.

Esper que us agradi. Que aprofiti!

2.

Receptes similars: Barquetes i picades

Mossegada d’escalivada i bacallà fumat

Publicat dia 1 agost 2015

Temps d’estiu, temps de pebres, albergínies, carabassons. I de síndria, meló, tomàtigues (de tota classe), de figues, de nectarines, melicotons i un llarguíssim etcètera que ens regala la terra d’aquesta estació calorosa. És un gust cuinar. Per la varietat, per…

Llegeix-ne més

Coquetes de pebres torrats

Publicat dia 31 agost 2013

  De nina, el dolç (com he dit moltes vegades) no m’agradava. En canvi, el salat m’agradava bastant a pesar de ser una menja miques. I de les coses que recordo que m’agradaven molt, molt, era la coca que pebres…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Salat

Coca integral de carabassí, ceba i tonyina

Publicat dia 13 juliol 2016

Ha arribat el bon temps, han arribat els colors i les verdures i fruites de temporada. I han arribat les coques de carabassí de la meva padrina. Ai què bones que són, i què bé que li surten. Jo els…

Llegeix-ne més

Panades de sípia

Publicat dia 8 març 2015

És temps de carxofes, de ceba tendre, s’acosta el temps de xítxeros (o pèsols, o estiragassons, o pitxos…). És temps de que el temps millori ( i millora!). És temps de dejú en divendres. Temps de la jaia ‘Corema’ i…

Llegeix-ne més

Comenta