Isabel Maria De Mel i Sucre Mans a l’obra, i que comenci l’aventura. Estaré encantada de que m’acompanyeu a aquest viatge carregat de sensacions, gustos, i sentits. Un viatge entre fogons, l’escalforeta del forn, estris, sal, mel i sucre.

Coquetes de pebres torrats

Coquetes de pebres torrats

 

De nina, el dolç (com he dit moltes vegades) no m’agradava. En canvi, el salat m’agradava bastant a pesar de ser una menja miques. I de les coses que recordo que m’agradaven molt, molt, era la coca que pebres torrats. Avui en dia, m’agraden totes, totes les coques, però crec que si n’havia de fer un ordre de preferència aquesta seria la primera. A casa disposam de pebres torrats tot l’any perquè quan en feiem la collita els torram juntament amb albergínies, i els congelam amb paquets individuals. Per això la meva porta albergínia, per similar-la una mica a la escalivada. Si no en teniu, podeu fer-la tota de pebres.

Aquestes coquetes porten la meva base de coca preferida. No és la més tradicional, però si la que més m’agrada. És fina i conserva el cruixent quan refreda i li passen les hores. Me’n vaig enamorar just quan la vaig tastar, i en vaig demanar la recepta tres vegades! Però la tia Bel, me la va donar cada vegada amb un somriure. Gràcies!

 És molt fàcil! No necessita temps de repòs, no necessita bàscula, ni molta tasca d’amassar. No pot fallar mai! Ens hi animam?Ingredients per 8-10 coquetes o una coca.

 

Per a la massa:

  • Una tasseta de cafè d’oli d’oliva.
  • Una tasseta de cafè d’aigua.
  • Un pessic de sal.
  • Mitja cullaradeta petita de bicarbonat.
  • La farina que es begui.

Per el farcit.

  • 4 pebres i 2 albergínies torrades, pelades i tallades en tires.
  •  2 alls.
  • Una cullerada de pebre bord.
  • Mitja cullerada de pebre coent . (opcional)
  • Sal, oli i pebre bo.

Elaboració. 

Primer prepararem el farcit. Posarem els pebres, i les albergínies tallades en tires i sense pell dins un bol, i ho tremparem amb oli d’oliva, sal, una mica de pebre bo, el pebre coent, el pebre bord i els dos alls talladets petits. Ho remenarem bé, perquè tot es mescli i ho tastarem per verificar que està al punt.

Encenem el forn a 220 graus.

A continuació, prepararem la pasta. Per això, abocarem l’oli i l’aigua dins un bol, amb la sal i el bicarbonat. Anirem afegint farina i remenant poc a poc i després pastant fins aconseguir una massa homogènia. Les dividim en porcions iguals similars a la mida d’un xampinyó. Els estenem amb les mans i els donam forma de coqueta redona. En tenir-les, les col·locam sobre una llauna untada d’oli. Finalment, distribuirem els pebres per sobre (jo ho he fet en forma d’espiral) i ja les tenim apunt per dur al forn.

Passat una mitja hora, o fins que les trobeu ben rosses, els traurem del forn i els pinzellarem amb oli d’oliva (jo hi pos oli d’oliva extra) o amb un raig generós, i apunt per gaudir-les amb un trosset de formatge o una mica de raïm. 

 

Receptes similars: Barquetes i picades

Mossegada d’escalivada i bacallà fumat

Publicat dia 1 agost 2015

Temps d’estiu, temps de pebres, albergínies, carabassons. I de síndria, meló, tomàtigues (de tota classe), de figues, de nectarines, melicotons i un llarguíssim etcètera que ens regala la terra d’aquesta estació calorosa. És un gust cuinar. Per la varietat, per…

Llegeix-ne més

Mossegada de salmó i crema de formatge amb vinagreta de poma i mel.

Publicat dia 18 febrer 2013

Més d’un pensareu, quina combinació més estranya. Però don fe, de que aquesta mescla de sabors dóna resultat. La dolçor justa de la mel i la poma, l’àcid d’aquesta, amb el fumat del salmó, la suavitat del formatge i aquella…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Coques i pastissos salats

Coca integral de carabassí, ceba i tonyina

Publicat dia 13 juliol 2016

Ha arribat el bon temps, han arribat els colors i les verdures i fruites de temporada. I han arribat les coques de carabassí de la meva padrina. Ai què bones que són, i què bé que li surten. Jo els…

Llegeix-ne més

Empanada de tonyina i pebres vermells.

Publicat dia 11 juliol 2013

  S’acosta el temps de pebres vermells i ja és ideal fer sopars a la fresca. I un mos d’aquesta empanada, acompanyada d’un trampó, un vinet o cervesa i de bona companyia fa d’un vespre una vetllada excel·lent. Aquesta és…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Cuina Mallorquina

Panades de sípia

Publicat dia 8 març 2015

És temps de carxofes, de ceba tendre, s’acosta el temps de xítxeros (o pèsols, o estiragassons, o pitxos…). És temps de que el temps millori ( i millora!). És temps de dejú en divendres. Temps de la jaia ‘Corema’ i…

Llegeix-ne més

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Salada

Galetes d’oli, d’Inca o “Quelitas”.

Publicat dia 27 maig 2013

Per fi sóc aquí! I vinc amb unes ganes terribles d’estar-me dins la cuina. No diré mentides, d’aquí quinze dies tinc selectivitat, tres dies intensos, però necessitava cuinar qualque cosa, i feia temps que no feia res salat. Pensant, pensant,…

Llegeix-ne més

Panades.

Publicat dia 24 març 2013

S’acosta Pasqua, i qui més no a Mallorca, farà (o com a mínim menjarà) panades. Pel que no sou illencs, les panades són juntament amb la freixura, els rubiols i els crespells, el plat típic de Mallorca quan arriba Pasqua….

Llegeix-ne més

Receptes similars: Salat

Quiche de xampinyons, porros i cuixot.

Publicat dia 1 febrer 2013

De ben segur que heu menjat moltes vegades i feta de moltes maneres una quiche. Ma mare en fa sempre que tenim qualque cosa, perquè és fàcil i agrada a tothom! En fan de tots els gustos, amb pasta brisa,…

Llegeix-ne més

Paté de porc.

Publicat dia 2 desembre 2012

Heu fet mai paté? Si és que sí, estareu completament d’acord amb mi, que si comprat n’hi ha de boníssims, fet a casa és una delícia. I si no n’heu fet mai, vos anim a tots a que ho proveu,…

Llegeix-ne més

Comenta