Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que té només tres ingredients, que podeu preparar amb els més petits de la casa, i a més, sempre agrada. Necessitareu només una mica de paciència i delicadesa, perquè quedi curiós. (Però entre nosaltres: si no queda curiós, és boníssim igual!)
La primera vegada que el vaig tastar, va ser gràcies a na Joana. Ella n’estava preparant un, i me’n va fer una petita porció per jo. Uff! Quina cosa més bona. Me va explicar una mica com el feia, i un dia m’hi vaig decidir. La veritat, és que no té pèrdua!
Tots els ingredients, els podeu trobar al Mercadona. (I segurament a molts altres llocs, però vaja, que si no sabeu on anar a cercar-ho, allà ho trobareu tot).
Ens hi posam?
Ingredients.
- Un pot gros de ‘Nutella’ o similar (uns 800 gr)
- Un paquet de neules. *
- Un paquet de ametlla crocant.
*: Jo compr les ‘Fabián Martín’.
Elaboració.
Primer, convé fondre una mica la Nutella, perquè sigui més fàcil d’untar. Això ho podem fer al bany maria, o bé, després d’haver retirat acuradament tot el paper de plata del pot, dins el microones uns segons.
A continuació, sobre el plat on farem el pastís, posau-hi una mica de Nutella al centre, i col·locau-hi la primera neula (així facilitarem el muntatge). Untam aquesta primera capa amb l’ajuda d’una espàtula o una llengua. Hi col·locam una altre a sobre, i la tornam untar. I així successivament fins que hagen acabat les neules.
Finalment, untam la part de dalt, i una mica els costats, i ho cobrim amb el crocant. Ho deixam reposar dins la gelera, millor d’un dia per l’altre. Traieu-la una estona abans de servir-la i això ja és apunt. Ben fàcil no?
Bon profit!