Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014 Dolç. Galletes i brioixeria. Xocolata
Galetes de xocolata i xocolata

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món. Són tan bones!

Aquestes galetes no són cosa meva, sinó de ma germana que és un confitet ben dolç. Un dia, vaig arribar a ca nostra i em vaig trobar un carmanyola plena d’aquestes delícies marrons. En vaig agafar una, la vaig tastar, i només em va sortir un: ”Fuah! Són súper bones!!! Les puc publicar?” Perquè jo assegur que si sa meva germana no m’ha enganyat i aquesta és la seva recepta fil per randa… el resultat és excel·lent. Ideals per berenar, o per fer matar el cuquet, o per convidar als amics a fer un cafè (qualsevol excusa és bona per una retrobada!), i un llarg etcètera. A més, les podreu fer amb els menuts de la casa, que estaran encantats d’embrutar-se les mans.

Què? Ho provam? 

Ingredients. 

  • 150 g de mantega sense sal a temperatura ambient.
  • 150 g de sucre pols.
  • 250 g de farina.
  • 1/2 paquet de llevat en pols.
  • 35 g de cacau pur en pols.
  • 1 vermell d’ou.
  • Xocolata negre ratllada al gust. (Amb poqueta basta)

Elaboració.

Dins un bol mesclar la mantega i el sucre fins que quedi una mescla ben homogènia. Ara, hi incorporam el vermell d’ou. De tot d’una pot semblar que es talla, però ja veurem que al final no.  Seguidament, hi afegim lentament, la farina, el llevat i el cacau en pols, respectivament. Ja tenim la massa apunt! En el cas que per la calor vos quedàs molt mala de manejar, la podeu deixa una estona a la gelera.

És hora de donar-los forma. Necessitarem dos motlles iguals, però un més gran i un més petit (o un ganivet i paciència). Els nostres són de 6 i 8 cm. Estiram la massa amb l’aprimador, que no quedi massa prima i farem el mateix nombre de galetes amb cadascun dels motlles. Sobre la grossa, i ratllam una mica de xocolata negre al gust, i hi col·locam l’altre a sobre, i les unim amb els dits perquè només quedi una galeta.

Finalment, ho col·locam sobre una llauna amb paper forn, i les enfornam al forn pre-escalfat a 180 graus uns 12 minuts. Després, apagam el forn i les deixam a dins fins que refredi. I llestos!

 

Ja em direu que tal! Bon profit!

galetes xocolata 2.

Receptes similars: Dolç

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Galletes i brioixeria

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Coquetes americanes o ‘pancakes’

Publicat dia 19 octubre 2014

O bé, també, són ben conegudes com ‘tortitas’. El de menys és el nom. El que més ens importa és el gust i les ganes que fa aixecar-se i trobar-se un plat de pancakes a sobre la taula. Diguem que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Comenta