El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món. Són tan bones!
Aquestes galetes no són cosa meva, sinó de ma germana que és un confitet ben dolç. Un dia, vaig arribar a ca nostra i em vaig trobar un carmanyola plena d’aquestes delícies marrons. En vaig agafar una, la vaig tastar, i només em va sortir un: ”Fuah! Són súper bones!!! Les puc publicar?” Perquè jo assegur que si sa meva germana no m’ha enganyat i aquesta és la seva recepta fil per randa… el resultat és excel·lent. Ideals per berenar, o per fer matar el cuquet, o per convidar als amics a fer un cafè (qualsevol excusa és bona per una retrobada!), i un llarg etcètera. A més, les podreu fer amb els menuts de la casa, que estaran encantats d’embrutar-se les mans.
Què? Ho provam?
Ingredients.
- 150 g de mantega sense sal a temperatura ambient.
- 150 g de sucre pols.
- 250 g de farina.
- 1/2 paquet de llevat en pols.
- 35 g de cacau pur en pols.
- 1 vermell d’ou.
- Xocolata negre ratllada al gust. (Amb poqueta basta)
Elaboració.
Dins un bol mesclar la mantega i el sucre fins que quedi una mescla ben homogènia. Ara, hi incorporam el vermell d’ou. De tot d’una pot semblar que es talla, però ja veurem que al final no. Seguidament, hi afegim lentament, la farina, el llevat i el cacau en pols, respectivament. Ja tenim la massa apunt! En el cas que per la calor vos quedàs molt mala de manejar, la podeu deixa una estona a la gelera.
És hora de donar-los forma. Necessitarem dos motlles iguals, però un més gran i un més petit (o un ganivet i paciència). Els nostres són de 6 i 8 cm. Estiram la massa amb l’aprimador, que no quedi massa prima i farem el mateix nombre de galetes amb cadascun dels motlles. Sobre la grossa, i ratllam una mica de xocolata negre al gust, i hi col·locam l’altre a sobre, i les unim amb els dits perquè només quedi una galeta.
Finalment, ho col·locam sobre una llauna amb paper forn, i les enfornam al forn pre-escalfat a 180 graus uns 12 minuts. Després, apagam el forn i les deixam a dins fins que refredi. I llestos!
Ja em direu que tal! Bon profit!