Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016 Coques i pastissos. De cullera. Dolç. Xocolata
Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser embafós, no vull enganar a ningú. Això sí, el trosset que et menges, és senzillament deliciós per tots aquells amants de la crema de xocolata i avellanes. 

És molt fàcil de fer! No necessites forn, ni olles, res. No porta cap estil de cocció. Simplement s’ha de muntar, i deixar refredar bé dins la nevera, així que la podeu fer amb nins fàcilment, o preparar-la dins copes, o tassonets, per fer-ne porcions individuals. Ho provam?

Ingredients. 

Per a la base:

 • 28 galetes Oreo o similars.
 • 60 g de mantega.
 • 20 gr d’avellanes.

Per el farcit:

 • 600 gr de formatge crema.
 • 350-400 gr de crema de xocolata i avellanes.
 • 20 gr de cacau pur en pols.
 • 1 cullerada de praliné d’avellanes (opcional).

Per a l’acabat:

 • Avellanes.
 • Fraules.
 • Galetes estil Oreo.
 • 150 gr de crema de xocolata i avellanes.

Elaboració.

Per començar picarem bé les galetes i també les avellanes. Fonem la mantega, i la mesclam bé amb les galetes picades i les avellanes. Es el moment folrar la base d’un motlle desmuntable: escamparem la mescla i l’espitjarem bé amb l’ajuda d’una cullera. Ha de quedar llisa i uniforme. La guardam dins la gelera.

Per preparar el farcit, simplement hem de mesclar bé, preferiblement amb unes varetes elèctriques, el formatge, la crema i el praliné. També el cacau en pols. Ha de quedar ben homogènia. Ara, l’abocarem al motlle i allisarem la superfície. És el moment de refrigerar, un mínim de 6 hores. Pot estar tota la nit.

Passat aquest temps, acabarem el pastís. Primer fondrem una mica al microones la crema de xocolata i avellanes. L’estendrem sobre el pastís. Amb l’ajuda d’un ganivet que passarem per les parets del motlle, podrem desemmotllar el pastís. Just abans de servir-lo (perquè sinó les galetes tornen molles) col·locarem per sobre, galetes i trossos de fraula i avellanes a l’atzar. Just amb una mica de gust, i gràcia.

PD: Jo me’n havia de dur el pastís i per això no vaig posar-hi res més. Però si l’haguessis de fer a casa, podríeu fondre una mica de xocolata amb una mica de nata i amb una forquilla posar-la per sobre delicadament, a fi de que quedessin filets de xocolata fosa per sobre.

A gaudir-la!

Oreo Nutella Cheese cake.

Receptes similars: Coques i pastissos

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Receptes similars: De cullera

Coca de maionesa i xocolata.

Publicat dia 13 desembre 2013

No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La…

Llegeix-ne més

Flam de llet condensada

Publicat dia 17 novembre 2013

Ho sé, sembla que he fugit del mapa… Però si bé no del mapa, si de la cuina. No sabeu el greu que em sap, però no m’atur. Però aquest cap de setmana, m’he donat un premi i m’he passat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

Pastís de cervesa negra, Guinness

Publicat dia 11 agost 2014

La primera vegada que vaig testar una cervesa negra va ser a Sa Pobla, aquell racó de Mallorca on hi tenc un trosset de cor. Amb ells, els meus amics, un vespre, vam fer una cata de cerveses. Concretament qui me la…

Llegeix-ne més

Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món….

Llegeix-ne més

Comenta