O bé, també, són ben conegudes com ‘tortitas’. El de menys és el nom. El que més ens importa és el gust i les ganes que fa aixecar-se i trobar-se un plat de pancakes a sobre la taula. Diguem que d’una manera o d’una altre, fa el dia especial, no trobau? O bé us podeu aixecar i fer-los junts: jo us assegur un matí ben entretingut i divertit i a sobre amb un final feliç.
N’hi ha com sempre moltes receptes, amb llet agre, amb espurnes de xocolata, amb més sucre, amb menys… Però jo vos convid a tastar aquesta. És fàcil de fer i a sobre per fi podrem degustar aquest plat que tantes i tantíssimes vegades hem vist a les nostres pantalles (i com a mínim a jo se’m feia la boca aigua!). Les podeu servir amb mel, amb xarop d’auró (jarabe de arce en castellà, i molt típic a Amèrica) amb xarop de xocolata, confitura, o si sou atrevits amb cuixot i formatge. El que la imaginació i el paladar us demanin!
Ens hi posam?
Ingredients per 12 coquetes.
- 200 gr de farina de força.
- 2 ous grossos.
- 2 cullerades de sucre.
- 1/2 sobre de llevat en pols.
- 3 cullerades d’oli de gira-sol.
- 250 gr de llet (millor sencera).
- Unes gotes d’essència de vainilla. (Opcional).
- Mantega per untar.
Elaboració.
Començarem per separar els vermells dels blancs. A continuació, dins els vermells, hi posarem la llet i ho mesclarem bé. Tot seguit fem el mateix amb l’oli i l’essència de vainilla. I després hi afegim el sucre i ho mesclam bé.
Dins un altre bol mesclam el llevat i la farina. I pujam els blancs a punt de neu, ben ferms. Primer, anam afegint per tandes la farina i al llevat a la primera mescla, i finalment, quan sigui homogeni, afegim els blancs amb moviments de dalt a baix.
Posam una pella al foc i l’untam lleugerament de mantega. Quan sigui calenta, hi afegim un poc de pasta fins que ens quedi un rodó. (Consell: tirau-la més o menys des del mateix punt. Vull dir, si abocau al centre, ella tota sola s’escamparà uniformement). Baixau el foc i deixau-la créixer. Veureu com hi surten moltes bombolletes. Esperat un temps, li podeu donar la volta amb una espàtula. Esperau una miqueta més, i ja la teniu llesta. Repetiu el procediment amb tota la massa i això ja està fet!
Que aprofiti moltíssim!