Coquetes americanes o ‘pancakes’

Publicat dia 19 octubre 2014 Coques i pastissos. Dolç. Galletes i brioixeria
Coquetes americanes o 'pancakes'

O bé, també, són ben conegudes com ‘tortitas’. El de menys és el nom. El que més ens importa és el gust i les ganes que fa aixecar-se i trobar-se un plat de pancakes a sobre la taula. Diguem que d’una manera o d’una altre, fa el dia especial, no trobau? O bé us podeu aixecar i fer-los junts: jo us assegur un matí ben entretingut i divertit i a sobre amb un final feliç. 

N’hi ha com sempre moltes receptes, amb llet agre, amb espurnes de xocolata, amb més sucre, amb menys… Però jo vos convid a tastar aquesta. És fàcil de fer i a sobre per fi podrem degustar aquest plat que tantes i tantíssimes vegades hem vist a les nostres pantalles (i com a mínim a jo se’m feia la boca aigua!). Les podeu servir amb mel, amb xarop d’auró (jarabe de arce en castellà, i molt típic a Amèrica) amb xarop de xocolata, confitura, o si sou atrevits amb cuixot i formatge. El que la imaginació i el paladar us demanin! 
Ens hi posam? 
Ingredients per 12 coquetes.

  • 200 gr de farina de força.
  • 2 ous grossos.
  • 2 cullerades de sucre.
  • 1/2 sobre de llevat en pols.
  • 3 cullerades d’oli de gira-sol.
  • 250 gr de llet (millor sencera).
  • Unes gotes d’essència de vainilla. (Opcional).
  • Mantega per untar.

Elaboració. 

Començarem per separar els vermells dels blancs. A continuació, dins els vermells, hi posarem la llet i ho mesclarem bé. Tot seguit fem el mateix amb l’oli i l’essència de vainilla. I després hi afegim el sucre i ho mesclam bé.

Dins un altre bol mesclam el llevat i la farina. I pujam els blancs a punt de neu, ben ferms. Primer, anam afegint per tandes la farina i al llevat a la primera mescla, i finalment, quan sigui homogeni, afegim els blancs amb moviments de dalt a baix.

Posam una pella al foc i l’untam lleugerament de mantega. Quan sigui calenta, hi afegim un poc de pasta fins que ens quedi un rodó. (Consell: tirau-la més o menys des del mateix punt. Vull dir, si abocau al centre, ella tota sola s’escamparà uniformement). Baixau el foc i deixau-la créixer. Veureu com hi surten moltes bombolletes. Esperat un temps, li podeu donar la volta amb una espàtula. Esperau una miqueta més, i ja la teniu llesta. Repetiu el procediment amb tota la massa i això ja està fet!

Que aprofiti moltíssim!

Pancake 1.

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Galletes i brioixeria

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món….

Llegeix-ne més

Comenta