Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015 Coques i pastissos. Dolç. General
Pasta de fulls amb crema i poma

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja és tot un luxe! 

Aquesta recepta és un clàssic. La combinació és freqüent i la elaboració no té res molt especial, i en canvi ens dóna un resultat de pastisseria. Si és per regalar-la a algú o per postres d’un sopar, quedareu bé on sigui. I si la intenció és gaudir-la vosaltres mateixos just a casa… Gaudireu un fantàstic moment dolç.

Per altre banda, és una recepta fantàstica per fer-la en porcions individuals. Simplement haurien de fer exactament el mateix, només que tallaríem la làmina de pasta de fulls en les porcions individuals que ens interessen. Ens posam mans a l’obra? 

Ingredients. 

  • Una làmina de pasta de fulls.
  • 3 o 4 pomes. (Les Golden són les millors.)
  • Confitura d’albercoc.

Per a la crema:

  • Mig litre de llet.
  • Una branqueta de canyella.
  • Una clovella de llimona (només la part groga).
  • 110 gr de sucre.
  • 4 vermells d’ou.
  • 35 gr de farina de blat de moro (Maicena).

Elaboració. 

Començarem amb la crema. Posarem la llet a bollir però reservarem un tassó. Amb la llet, hi posarem el sucre, la canyella i la clovella de llimona. Remenam per dissoldre el sucre. Dins la llet que hem reservat, hi posam els vermells d’ou i la farina de blat de moro. Ho mesclam bé, fins que la farina s’hi hagi dissolt i quedi una mescla uniforme.

Quan la llet comenci a bullir, hi abocarem la mescla que hem reservat. Preferiblement quan l’aboquen, la passarem pel col·lador perquè no hi caiguin grums. I remenarem energèticament amb unes varetes intentant tocar els baixos de l’olla a fi de que no es cremi. Veureu com poc a poc va espessint. En bullir, ho retirarem del foc. Retiram la branqueta de canyella i la pela de llimona.

Encenem el forn a 200 graus.

Pelam les pomes i les tallam amb grells fins. Estiram la làmina de pasta de fulls i doblegam una mica els costats de la mateixa cap endins. A continuació, punxam amb una forquilla la part central. Ara escampam la crema sobre la làmina (pot ser que no sigui necessària tota) i hi col·locam la poma.

Encalentim la confitura d’albercoc i pinzellam la poma. L’enfornam uns 15 minuts. Per finalitzar, quan sigui cuita, la tornam a pinzellar lleugerament perquè no perdi la brillantor. Apunt per gaudir!

Poma 2

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Comenta