Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015 Coques i pastissos. Dolç. Xocolata
Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és una recepta ràpida per un dia que ens ha sortit un (dolç) imprevist. 

Aquest pastís el vaig preparar amb na Caterina, un trosset de cel de nina de Sa Pobla, per dur-lo al sopar a la fresca de Binissalem. (Quins fideus de vermar més bons!) Però l’he fet en moltíssimes ocasions, per la seva senzillesa i versatilitat. Nosaltres hi hem posat moltes fruites, i de molts colors, però es pot fer només de fraules, o amb plàtan, o amb nous… Amb allò que us vengui més de gust. 

Anem a per feina!

Ingredients.

  • Una làmina de pasta de fulls (preferiblement fresca).
  • Sucre per escampar.
  • 150 grams de xocolata negre fondant.
  • 150 grams de xocolata blanca fondant.*
  • Dues tassetes de cafè de nata.
  • Fruites vàries. Nosaltres vam utilitzar: fraules, gerds, nabius, mango, plàtan, kiwi, nectarina, pinya i figues.
  • Un sobre de gelatina per a cobrir pastissos o similar. *

* Si no us agrada, la substituïu per negre o viceversa.
* Jo els compro al Lídel.

Elaboració. 

Escalfam el forn a uns 200 graus. A continuació estenem la làmina de pasta de fulls sobre una llauna de forn amb delicadesa. O bé li podeu deixar el paper de forn amb el que ve embolicada o bé ni col·locau un de nou a sota. Ara, a continuació, la punxau amb una forquilla generosament i l’ensucreu una mica. Simplement heu de cobrir lleugerament de sucre la superfície, sense que quedi tapada. Jo ho faig a ull, però unes 2 o 3 cullerades de sucre. A continuació hi col·locam un altre paper de forn a sobre, i hi posam una llauna de forn a sobre. La intenció és col·locar un pes sobre la pasta a fi de que no estufi i ens quedi ben cruixent. El ficam al forn uns 15 minuts, o fins que sigui ben rossa. La destapam, i la col·locam sobre una reixa perquè refredi una mica.

A continuació, col·locam la xocolata a bocins dins dos bols diferents, i encalentim les tasses de nata, i n’abocam una dins cada bol. Removem amb una cullera a fi de que la nata calenta ens fongui la xocolata. Si no és així, li podem donar un toc de microones fins que sigui ben fosa.

Tot seguit, estenem les dues xocolates per sobre la pasta de fulls. Tal vegada no la necessiteu tota.

Ara toca el moment més creatiu de tots! Col·locau la fruita escollida així com us vengui de gust. Una mica d’imaginació i paciència i creareu una obra d’art dolça.

Si la intenció és consumir tot seguit el pastís, inclús una mitja hora i tot més tard, el meu consell és que no hi poseu gelatina per sobre. I aquí haurà acabat la recepta. En cas contrari, perquè la fruita no perdi la seva brillantor i no es posi mústia, ho cobrirem amb la gelatina.

Preparau-la així com indica les instruccions del producte, i l’escampau amb ajuda d’un pinzell i una mica de paciència per sobre les fruites. Una capa fina i uniforme.  La duim a la gelera perquè refredi i gelifiqui, i serà apunt per consumir.

Bon profit a tots!

Primavera 3

 

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

Pastís de cervesa negra, Guinness

Publicat dia 11 agost 2014

La primera vegada que vaig testar una cervesa negra va ser a Sa Pobla, aquell racó de Mallorca on hi tenc un trosset de cor. Amb ells, els meus amics, un vespre, vam fer una cata de cerveses. Concretament qui me la…

Llegeix-ne més

Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món….

Llegeix-ne més

Comenta