Pastís de cervesa negra, Guinness

Publicat dia 11 agost 2014 Coques i pastissos. Dolç. Xocolata
Pastís de cervesa negra, Guinness

La primera vegada que vaig testar una cervesa negra va ser a Sa Pobla, aquell racó de Mallorca on hi tenc un trosset de cor. Amb ells, els meus amics, un vespre, vam fer una cata de cerveses. Concretament qui me la va donar a tastar, va ser en Joan Company. Em va encantar. Record que vaig dir: Uau! Té regust a cafè Joan! Per tot això, el dia que vaig descobrir aquest pastís, em vaig jurar que seria per ells. I així va ser. Aquesta va per tots vosaltres, zàvios, foristes, poblers, però sobretot amics. Sou com la xocolata a la meva vida: sense ella es pot viure, però m’hi neg a fer-ho (no seria tan feliç!)

La recepta no sé de qui és, però per tot és la mateixa. Per tant, vull donar les gràcies al seu creador anònim. Té un color negre intens, i predomina el gust a xocolata. Però la cervesa, li dóna el seu toc especial, aquell gust fermentat, aquell noséquè especial. La cobertura, l’endolceix i la revesteix. Hi queda fantàstica.  Amants de la cervesa, és la vostra. Amants de la xocolata, no la vos podeu perdre. I llépols en general com jo, sé que no li direu que no. La tastam?

Ingredients. 

Per la coca.

 • 250 ml de cervesa Guiness
 • 400 g de sucre
 • 140ml de nata (35% de MG)
 • 80 g de cacau en pols
 • 250 g de mantega
 • 250 g de farina
 • 2 culleretes i 1/2 de bicarbonat.
 • 1 cullereta d’essència de vainilla.
 • 2 ous.

Per la cobertura.

 • 300 g de formatge crema.
 • 150 g de sucre en pols.
 • 360 ml de nata líquida per muntar.

Elaboració. 

Dins un perol hi posam la mantega i la cervesa al foc. Quan la mantega sigui fosa, ho retiram i ho deixam refredar. A un bol apart, mesclam bé els ingredients secs. I dins un altre, amb ajuda d’unes varetes (millor elèctriques) mesclam els líquids: ous, la nata i l’essència de vainilla.

Quan estigui ben mesclat, hi incorporarem la mantega i la cervesa. Ara, per tandes, hi incorporam els ingredients secs, fins que no ens quedi cap grum. Finalment, ho abocam dins un motlle (millor dels que es desmunten) untat de mantega i després una capa fina de farina, i ho portarem al forn 50 minuts aproximadament a 180 graus. Després, la traurem i la deixarem refredar.

Anem amb la cobertura: amb l’ajuda d’unes varetes, mesclem bé el formatge crema i el sucre. Ha de quedar ben homogeni. Després muntam la nata amb les varetes. Per muntar-la bé, ha de ser ben freda. Inclús si el bol és ben fred, millor. Després, l’incorporam per tandes al formatge, amb moviments de d’alt abaix.

Finalment (quan el pastís sigui fred!) hi col·locam la mescla a sobre. Hi haurà una capa generosa. I llestos! Bon profit!

Guinness 2

 

 

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món….

Llegeix-ne més

Coca de maionesa i xocolata.

Publicat dia 13 desembre 2013

No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La…

Llegeix-ne més

Comenta