Coca de maionesa i xocolata.

Publicat dia 13 desembre 2013 Coques i pastissos. De cullera. Dolç. Xocolata
Coca de maionesa i xocolata.

No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La Biblia de los Pasteles, de Rose Levy. Maionesa? De veres? Però ja vos dic jo, que és ben bona. Ben pensat, què du? Ous, oli, i sal.  N’he modificat una mica les quantitats, perquè la vaig trobar poc dolça, però el resultat és una coca molt, molt pastosa, amb una molla gens seca. De fet, quasi es fon quan te la poses dins la boca.

Amb aquesta recepta en surt per un motlle petitó. Jo he utilitzat un de plumcake, forrat amb paper de forn. Com aconsellaria jo servir-la? Doncs, amb un mica de nata pujada a casa, o una mescla de mascarpone i sucre una mica pujat pujat també. O així, tal ment. Què, vos he convençut?

Ingredients. 

  • 35 grams de cacau en pols.
  • 240 gr d’aigua bullint.
  • Unes gotes de vainilla, o sucre vainillat.
  • 160 gr de maionesa. (Jo Hellmann’s)
  • 220 gr de farina.
  • 250 gr de sucre.
  • 10 gr de bicarbonat.

Elaboració. 

Primer encendrem el forn a 175 graus.

Ara, dins un col, batem el cacau i l’aigua bullint fins que ens quedi una mescla llisa. Ho deixam refredar a temperatura ambient. Quan ho estigui, hi afegim la maionesa i la vainilla.

Dins un bol apart, mesclam els ingredients sòlids, i poc a poc, hi anam afegint la mescla de xocolata, fins a incorporar-li tot. Després, batem bé tot, millor amb un braç elèctric amb unes varetes, per donar-li aire. Ens quedarà una mescla bastant líquida.

L’abocam dins el motlle, i els portam al forn uns 25-30 minuts, o fins que surti net l’escuradents. El traurem, el deixarem reposar una mica (s’observa que s’ha desferrat una mica de les parets) i després, desmotllam i ho deixam refredar bé. I ja ho tenim apunt!

Bon profit i esper que vos agradi!

 

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: De cullera

Flam de llet condensada

Publicat dia 17 novembre 2013

Ho sé, sembla que he fugit del mapa… Però si bé no del mapa, si de la cuina. No sabeu el greu que em sap, però no m’atur. Però aquest cap de setmana, m’he donat un premi i m’he passat…

Llegeix-ne més

Pastís de llimona i merenga.

Publicat dia 7 agost 2013

  Aquest és un d’aquells pastissos que sorprèn, i que sembla complicat de fer.  Això últim és mentida! Té alguna complicació, com per exemple trobar el punt del sucre a la merenga italiana, però precisament per això propòs un altre…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

Pastís de cervesa negra, Guinness

Publicat dia 11 agost 2014

La primera vegada que vaig testar una cervesa negra va ser a Sa Pobla, aquell racó de Mallorca on hi tenc un trosset de cor. Amb ells, els meus amics, un vespre, vam fer una cata de cerveses. Concretament qui me la…

Llegeix-ne més

Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món….

Llegeix-ne més

Comenta