No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La Biblia de los Pasteles, de Rose Levy. Maionesa? De veres? Però ja vos dic jo, que és ben bona. Ben pensat, què du? Ous, oli, i sal. N’he modificat una mica les quantitats, perquè la vaig trobar poc dolça, però el resultat és una coca molt, molt pastosa, amb una molla gens seca. De fet, quasi es fon quan te la poses dins la boca.
Amb aquesta recepta en surt per un motlle petitó. Jo he utilitzat un de plumcake, forrat amb paper de forn. Com aconsellaria jo servir-la? Doncs, amb un mica de nata pujada a casa, o una mescla de mascarpone i sucre una mica pujat pujat també. O així, tal ment. Què, vos he convençut?
Ingredients.
- 35 grams de cacau en pols.
- 240 gr d’aigua bullint.
- Unes gotes de vainilla, o sucre vainillat.
- 160 gr de maionesa. (Jo Hellmann’s)
- 220 gr de farina.
- 250 gr de sucre.
- 10 gr de bicarbonat.
Elaboració.
Primer encendrem el forn a 175 graus.
Ara, dins un col, batem el cacau i l’aigua bullint fins que ens quedi una mescla llisa. Ho deixam refredar a temperatura ambient. Quan ho estigui, hi afegim la maionesa i la vainilla.
Dins un bol apart, mesclam els ingredients sòlids, i poc a poc, hi anam afegint la mescla de xocolata, fins a incorporar-li tot. Després, batem bé tot, millor amb un braç elèctric amb unes varetes, per donar-li aire. Ens quedarà una mescla bastant líquida.
L’abocam dins el motlle, i els portam al forn uns 25-30 minuts, o fins que surti net l’escuradents. El traurem, el deixarem reposar una mica (s’observa que s’ha desferrat una mica de les parets) i després, desmotllam i ho deixam refredar bé. I ja ho tenim apunt!
Bon profit i esper que vos agradi!