Sí, sí i sí! Allò promès s’ha de complir i ja torn a ser aquí! Han estat sis mesos llargs, però que m’han passat volant… he fet tantes coses! Però no he deixat de banda els dolços, la cuina i l’amor que sent pels fogons i l’olor del forn. He seguit llegint, escoltant, tafanejant i cuinant. I ara toca explicar-vos-ho a tots i totes.
I per estrenar l’estiu, les ganes de cuinar, per endolcir aquests dies de sol i calor, i per fer-vos entrar en gana, aquests meravellosos cupcakes de pastanaga i coco amb crema de formatge. Tenen un gust especiat, i la combinació és fantàstica. Si no ho heu testat mai, perquè això de pastanaga no us acaba de fer… vos deman per favor que ho proveu. No sabeu què vos perdeu! I si el que no vos agrada és el coco, cap problema, ho podeu canviar per nous, per exemple.
El resultat és humit, distint, llépol i molt agradable. Jo diria que sorprenent. La recepta és del llibre que els meus amics em van regalar pels 18 anys: ‘Las recetas de la pastelería Hummingbird’. Hi he fet qualque canvi, però vaja, l’essència hi és tota. Començam?
Ingredients per uns 15 cupcakes aprox.
La base:
- 300 g de sucre morè.
- 3 ous.
- 300 ml d’oli de gira-sol.
- 300 g de farina.
- 300 g de pastanaga ratllada.
- 100 g de coco sec.
- 1 culleradeta de bicarbonat.
- 1 culleradeta de llevat en pols.
- 1 culleradeta de canyella.
- 1/2 culleradeta de gingebre mòlt.
- 1/2 culleradeta de sal.
- 1/4 culleradeta d’extracte de vainilla.
La crema:
- 450 gr de sucre en pols.
- 60 gr de mantega a temperatura ambient.
- 260 gr de formatge crema.
La decoració:
- Sucre blanc.
- Unes gotes de colorant taronja.
- Canyella.
Elaboració.
Encenem el forn a 170 º.
Posar el sucre, l’oli,l’essència de vainilla i els ous dins un bol i amb l’ajuda d’unes varetes (millor elèctriques) ho mesclam tot bé, fins obtenir una mescla homogènia. Pot passar que es talli una mica la mescla. No vos preocupeu.
Dins un altre bol, mesclam la farina, les espècies, el llevat, la sal i el bicarbonat. Ho mesclam bé, i ho anam afegint a poc a poc fins l’altre mescla i ho integram. Ara, finalment, hi afegim el coco i la pastanaga. Pot esser que costi una mica de mesclar. Si hi heu de posar les pans, o vos heu d’ajudar d’una cullera, no ho dubteu.
Ara, repartim la mescla dins els motlles fins omplir-los 2/3 del total. I els enfornam uns 20-25 minuts, o fins que quan els punxem surti l’escuradents net. Els traiem i els deixam refredar.
Preparam la crema de formatge. És molt simple, amb l’ajuda d’unes varetes, mesclam bé tots els ingredients. Al principi pot costar una mica, però ja veureu com al final, sortirà de primera i serà una crema fàcil de manejar. Ho guardam a la gelera fins que els cupcakes siguin ben freds.
Finalment, untam la part de sobre dels cupcakes amb la crema de formatge amb l’ajuda d’una cullera. Jo ho vaig decorar amb dues cullerades de sucre i una mica de colorant taronja ben mesclat i després ho vaig escampar per sobre amb una mica de canyella.
Bon profit llépols i llépoles!