Palmeretes ensucrades amb xocolates.

Publicat dia 21 març 2013 Dolç. Galletes i brioixeria. Xocolata
Palmeretes ensucrades amb xocolates.

Benvinguda primavera! I Ă©s que, tot i que l’hivern no ha estat gens mal de dur, el sol sempre es fa enyorar. S’allarguen els dies i amagam a poc a poc els abrics a l’armari. Torna l’escalforeta sobre la pell, tot recupera color, i vida. I la primavera ens regalarĂ  com cada any les seves coses mĂ©s dolces: cireres, fraules, albercocs… Un encant d’estaciĂł. I el millor? Que s’acosta l’estiu!

Idò l’alegria d’aquesta arribada, m’ha inspirat aquestes palmeretes, que la meva germana n’ha fet per dur a les seves amigues demĂ  a classe. SĂłn molt, molt fĂ cils de fer. No tenen cap secret ni un, i queden tan lluĂŻdes! Una proposta ben senzilla, que per acompanyar una tassa de cafè, o de suc de taronja a l’hora de berenar, queda de meravella. A mĂ©s, a mĂ©s, si teniu nins petits per casa, fer-les Ă©s com un joc, que els encantarĂ !

Us hi animau? 

Ingredients per unes 24 peces: 

  • 2 lĂ mines de pasta de fulls descongelades.
  • Sucre.
  • 50 gr de mantega.
  • 100 gr de xocolata blanca per fondre.
  • 100 gr  de xocolata negre.
  • Encenalls de colors.

Elaboració: 

Començarem per ensucrar la zona de treball, igual que quan ho feim amb farina perquè no s’aferri. Posam una capa de sucre i a sobre hi col·locam la pasta de fulls. (No ha d’estar excessivament descongelada, el just perquè sigui manejable.)  A sobre hi tornam posar una capa de sucre, i amb les mans espitjam per fixar una mica el sucre. Ara, amb l’ajuda d’un aprimador, estiram una miqueta (no gaire!) la massa.  Tot seguit, fonem la mantega al microones, i amb un pinzell, estenem una fina capa sobre la pasta de fulls i procedim a donar-li forma.(És mĂ©s complicat d’explicar que de fer!)

Encenem el forn a 200 ÂşC.

Per això, doblam un extrem cap a la meitat de la massa, i desprĂ©s, l’altre extrem a fi de que es toquin al centre. Ara, procedim a fer el mateix amb els altres dos extrems, que es tornaran trobar al centre. En aquest cas, deixau un centĂ­metre de separaciĂł mĂ©s o menys entre ells. Finalment, agafam un extrem, i el col·locam sobre l’altre. Ens queda com un rectangle prim i gruixut, veritat? Idò ara procedim a tallar-lo amb decisió i amb  un ganivet esmolat en porcions d’un dit de gruixa, i els col·locam sobre una llauna amb un paper de forn. Hem de deixar molt d’espai entre una i altre, perquè creixen al forn. Les pinzellam lleugerament de la mantega restant (opcional).

Procedim a enfornar-los durant uns 20 minuts, o fins que siguin ben rosses. Les treim del forn i les deixam refredar.

Mentre refreden, fonem al microones les dues xocolates, removent-les cada 30 segons, a fi de que no es cremi.

I ja per acabar, quan les palmeretes siguin fredes, les banyam a la xocolata, i les adornam amb els encenallets de colors. Deixam refredar, i que facin profit!.

Desitjar-vos una dolça primavera a tots.

3.

Receptes similars: Dolç

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

MĂ©s que pastĂ­s, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè Ă©s això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastĂ­s molt contundent, pel que amb una petita porciĂł basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i sĂłn una autèntica delĂ­cia. Dins el mĂłn dels dolços, crec que Ă©s la meva fruita preferida. I si a mĂ©s a mĂ©s, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Galletes i brioixeria

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofĂ , amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Coquetes americanes o ‘pancakes’

Publicat dia 19 octubre 2014

O bĂ©, tambĂ©, sĂłn ben conegudes com ‘tortitas’. El de menys Ă©s el nom. El que mĂ©s ens importa Ă©s el gust i les ganes que fa aixecar-se i trobar-se un plat de pancakes a sobre la taula. Diguem que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

PastĂ­s de fruita i xocolata, o pastĂ­s primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sĂ©, ho sĂ©, que això que ha arribat Ă©s la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastĂ­s amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A mĂ©s, a mĂ©s, Ă©s…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fĂ cil dels fĂ cils, aquella que sempre surt i aquella que sempre tĂ© èxit. SĂ­, sĂ­, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastĂ­s que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastĂ­s que…

Llegeix-ne més

Comenta