Pastís de formatge i confitura de fraules.

Publicat dia 26 gener 2013 Coques i pastissos. De cullera. Dolç
Pastís de formatge i confitura de fraules.

Aquest és un dels pastissos que hem fet sempre a casa. I jo dic, que si una cosa es fa tan sovint, serà perquè té alguna cosa bona, o no? És fàcil, senzilla, lleugera, fresca i encanta. Això últim, sobre tot a la meva germana. Per això, aquesta recepta va per ella, perquè malgrat no ens ho diguem sovint, l’estim moltíssim. Gràcies Xisca Neus.

Bé, com un deia, es prepara en un tres i no res, només necessita unes hores de gelera. Per això és fantàstic per preparar-la amb antelació i si teniu un compromís, llevar-vos ho de sobre aviat i deixar tothom content (i amb bon gust de boca).

Respecte a la confitura, la meva, no té molt bona presència però la feim a casa, amb fraules de l’hort, i és molt bona. La podeu substituir per la confitura que volgueu, la que més us agradi! I només una cosa més, jo li pos talment, perquè és com més ens agrada, però si ho preferiu,  hi podeu dissoldre gelatina i que agafi cos. Queda més lluit, i si us agrada més, és un moment.

Us ha fet gana?

Ingredients.

Per la base de galletes:

  • 250 gr de galletes Maria.
  • 100 gr de mantega.
  • 2 cullerades de moscatell.

Per la crema:

  • 400 ml de nata. 
  • 300 gr de formatge tipus philadelphia.
  • 2 sobres de quallada. *
  • 400 ml de llet.
  • 140 gr de sucre. (Al gust)
  • 200 gr de confitura de fraules.

*: Si us agrada molt ferma, n’hi podeu posar tres.

Elaboració. 

Per començar, prepararem la base de galleta. Per això, picarem les galletes fins que quedin ben fines. Hi afegim la mantega fosa i el moscatell, i amb la mà, mesclam fins obtenir una massa modelable. Si no us queda compacte, hi podeu afegir una cullerada de llet, o més mantega.  Després, la escampam uniformement per la base d’un motle desmuntable.

A continuació, dins un tassó posam la llet i hi dissolem la quallada.

Es el moment de preparar la crema de formatge. Per això, posam la nata, el formatge blanc, i el sucre dins una olla al foc mitjà/fluix. Hem de remenar constantment amb una cullera tocant el fons de la base. (És important que no es cremi, perquè agafa mal gust!) Tot d’una que agafi el bull, hi abocam la llet amb la quallada, i seguim remenant fins que torni a bullir. Després, ho retiram del foc, i dipositam la mescla dins el motlle sobre la galleta. Ho deixam temperar a temperatura ambient i després ho guardam dins la gelera mínim 12 hores.

Passat el temps, desmuntam el motlle i per acabar hi escampam la confitura de fraules per sobre.

Bon profit!

2.

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: De cullera

Coca de maionesa i xocolata.

Publicat dia 13 desembre 2013

No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La…

Llegeix-ne més

Flam de llet condensada

Publicat dia 17 novembre 2013

Ho sé, sembla que he fugit del mapa… Però si bé no del mapa, si de la cuina. No sabeu el greu que em sap, però no m’atur. Però aquest cap de setmana, m’he donat un premi i m’he passat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Comenta