Flam de llet condensada

Publicat dia 17 novembre 2013 De cullera. Dolç
Flam de llet condensada

Ho sé, sembla que he fugit del mapa… Però si bé no del mapa, si de la cuina. No sabeu el greu que em sap, però no m’atur. Però aquest cap de setmana, m’he donat un premi i m’he passat tot el dissabte horabaixa trastejant dins la cuina. Una de les receptes és aquesta: uns flams de llet condensada. 

Ràpids, senzills, i molt bons! Sou amants de la llet condensada? Idò aquest és el vostre flam. Són un tant més energètics que els flams de tota la vida, però amb una textura més densa, més cremosa, diferent. Us hi animau? 

Ingredients.

Pel flam:

  • 370 gr de llet condensada. 
  • 300 gr de llet.
  • 3 ous.
  • 2 vermells.

Pel caramel:

  • 50 gr de sucre.
  • Un raig d’aigua.

Elaboració.

Començarem per encendre el forn a 180 graus.

A continuació, abocam la llet condensada i la llet (si heu comprat la llauna de llet condensada de 370 grams, quan l’ompliu son 300 gr de llet 😉 ) dins un bol. Ho mesclam bé. A continuació batem els ous i els vermells, d’un en un, com si fer truita i els hi anam afegint. Ho hem de batre bé. Un braç elèctric us anirà bé.

Anem a preparar el caramel, molt fàcil. Posam el sucre dins un parolet, i hi afegim un raig petit d’aigua. La justa per banyar el sucre. Ho posam al foc, i deixam que agafi color, que faci caramel. Tornarà d’un color marró clar.

L’acció d’acontinuació ha de ser ràpida: abocarem una cullerada dins cada potet i ho escampam amb l’ajuda d’una cullera. Endurirà molt ràpidament. Ah! I alerta amb el caramel, crema moltíssim.

A continuació repartim la mescla dins els potets, els tapam amb paper de plata i els col·locam dins una rostidora, o llauna fonda. Hi abocam aigua calenta que tapi uns 3/4 dels flams. Els portam al forn uns 45 minuts. Finalment, els deixam refredar bé dins la gelera. Estan apunt per ser capgirats i menjats. Bon profit!

Receptes similars: De cullera

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Coca de maionesa i xocolata.

Publicat dia 13 desembre 2013

No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Comenta