Primera recepta dolça d’aquest any nou, i aquesta vegada puc dir que es cenyeix perfectament al nom del bloc, de mel i sucre. Fàcils, amb sucre i mel. I es que la veritat, les picades d’abella no tenen cap secret ni un, i es fan amb un obrir i tancar d’ulls! I a sobre, són un delícia i no embafen gens, són tot un vici.
Aquest dolç sembla que té el seu origen al poble de Manacor, on aquests dies han estat de festa per Sant Antoni. I a casa, com que mon pare és Toni, entre moltes altres coses, ens vam decidir a provar-les de fer. I ja us dic: a la primera. Tenen aquell toc cruixent de la pasta de fulls, el gustet de les ametlles, el sucre…
Don coratge a tothom perquè ho provi,a més a més, quedareu com reis amb un tres i no res.
Ingredients.
- 2 làmines de pasta de fulls.
- 100 gr de mantega.
- 120 gr de sucre.
- 3 cullerades de llet.
- 125 gr d’ametlles laminades.
- 1 cullerada de mel.(Opcional)
Elaboració.
Primer encenem el forn a 200ºC.
A continuació, posam la llauna de fulls sobre una llauna amb paper de forn i la tallam a triangles petits (al vostre gust).
Ara posarem dins una olla petita, la mantega juntament amb la llet, el sucre i la mel (si decidiu posar-li) i ho fonem tot a foc lent. En esser llest, untarem generosament amb un pinzell els triangles. Després, hi col·locarem les ametlles laminades per sobre a fi de que ens quedi uniforme, i finalment, hi tornarem untar el que ens quedi de la mescla anterior.
És el moment d’enfornar les picades d’abella durant uns 20 minuts, o fins que siguin rosses. Si obriu molt el forn, es provable que no pugin com cal.
I per acabar, les treim del forn, les deixam refredar i llestos!
Aguanten molt bé un parell de dies dins un tàper. Molt bon profit!