Brownie amb anous.

Publicat dia 10 desembre 2012 Coques i pastissos. Dolç. Xocolata
Brownie amb anous.

Qui no ha menjat mai brownie? És tot un clàssic, i a més una delícia, veritat? Molt fàcil de fer, i sempre queda lluït. Idò sabíeu que aquest trosset de dolçor va aparèixer per error? Idò sembla que un cuiner americà feia un pastís de xocolata, però no va pensar a posar-hi el llevat, i va quedar així, baixet, atapeït, i humit. M’atreviria a dir que és l’error més dolç de la història.

Mai havia aconseguit que hem quedés una capa cruixent per sobre i un interior tendre. Aquest cap de setmana vaig anar a veure un amic, en Marc. A ell li agrada el brownie amb moltes anous, i com que demà fa devuit anys, n’hi vaig preparar un pensat precisament per ell, i avui el vos present a vosaltres. Ell i em va dir que estava aprovat. Molts d’anys Marc, que ja són divuit!

Què? Us ha fet mengera?  

Ingredients. 

 • 4 ous.
 • 150 gr de mantega.
 • 200 gr de xocolata.
 • 200 gr de sucre.
 • 80 gr de farina.
 • 75 gr de farina d’anous o anous molt picades.
 • 75 gr d’anous lleugerament trossejades.
 • Mitges anous senceres per decorar.
 • 1 cullerada de cacau en pols.
 • Essència de vainilla. *
 • 1 pessic de sal.

*: L’essència de vainilla es pot substituir per sucre vainillat, llevant-ne una mica del sucre normal, o bé simplement suprimir-lo. Jo utilitz-ho uns flascons petits que compr al Lidel d’essències.

Elaboració. 

Primer, folrarem un motlle de mantega i una cap fina de farina, a fi de que ens quedi uniforme. Després encendrem el forn a 180 ºC.

A continuació trossejam el xocolata, i la fonem amb la mantega, o bé al bany Maria, o al microones. Aquesta última opció és més ràpida, però heu d’anar alerta a cremar la xocolata. Posau-lo 30 segons,  treis-lo, removeu, i si no s’ha fos, anau posant-li uns 15 segons, fins que sigui fosa del tot.

Dins un altre bol, mesclam el sucre  (i el sucre vainillat en cas de que n’hi poseu) i els ous, i ho batem tot fins aconseguir una mescla homogènia, però a diferència de les altres vegades, aquesta vegada no ens interessa que blanquegi gaire, doncs és una massa que no ha de dur gaire aire. En tenir-lo llest, l’afegim a la xocolata i la mantega, i si heu d’afegir a essència de vainilla, ho heu de fer ara.

A part, mesclam la sal, la farina, el cacau en pols, i la farina d’anous o anous molt picades (jo les vaig picar amb la picadora.) A continuació, ho incorporam per tandes a la mescla de la xocolata. Quan estigui perfectament incorporat, hi afegim les anous trossejades, i  ho posam el motlle. Allisam la superfície i hi col·locam les nous decoratives. (Jo n’hi vaig posar nou, perquè el motlle era quadrat.)

Per acabar, ho ficam al forn, i el deixam coure 30 minutets. Finalment, el treim del forn, i el deixam refredar. Ja és apunt!

Que faci molt bon profit!

3

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

Pastís de cervesa negra, Guinness

Publicat dia 11 agost 2014

La primera vegada que vaig testar una cervesa negra va ser a Sa Pobla, aquell racó de Mallorca on hi tenc un trosset de cor. Amb ells, els meus amics, un vespre, vam fer una cata de cerveses. Concretament qui me la…

Llegeix-ne més

Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món….

Llegeix-ne més

Comenta