Qui més no ha pensat que he perdut el cap. Un títol suggerent, veritat? Doncs té una explicació molt fàcil: aquest pastís solet, amb una sola massa, en surt amb tres: una primera capa, seguida d’una semblant al púding o crema, i la final, el bescuit. Una meravella!
Tot d’una que vaig veure la recepta al bloc Kanela y Limón, vaig dir, aquesta l’hem de tastar. I efectivament, aquí en teniu la prova i la recepta per si voleu provar de fer-la. És ben senzilla, no té gaires secrets, i el resultat val la pena, si us agrada la crema. Això sí, no es pot desemmotlar per tant, s’han de fer talls dins la mateixa llauna de la cocció i servir-la. En surt bastanta quantitat, per la qual cosa en podem fer la meitat.
Què, us hi animeu?
Ingredients per 10 persones.
- 8 ous.
- 1 litre de llet tèbia.
- 250 gr de mantega.
- 280 gr de sucre.
- 225 gr de farina.
- Ratlladura de mitja llimona (només la part groga!)
- 2 cullerada d’essència de vainilla.*
*: En cas de no tenir-ne, substituïu-la per 30 gr de sucre vainillat, que restarem al normal.
Elaboració.
Iniciarem la tasta per fondre la mantega i encendre el forn a 180 graus.
Continuarem per separar els blancs, i els vermells. A aquests últims, hi afegim el sucre i l’essència de vainilla (en cas de posar-hi sucre vainillat, afegir-hi una cullerada de llet), i amb l’ajuda d’un braç elèctrc i les varetes ( o aparell similar) batrem fins obtenir una crema. Hi afegirem, la llet i la mantega. En aconseguir una mescla homogènia, hi afegim la ratlladura de llimona, i la farina.
En tenir-ho llest i sense grums, és el moment de pujar els ous a punt de neu. En tenir-ho enllestit, ho mesclam per tandes amb la mescla anterior amb moviments de d’alt abaix. Abocam la mesclar dins un motlle 25 x 25 per 6 d’alt (o similar) prèviament untat de mantega, i d’una capa fina de farina.
Ho enfornam durant 10 minuts, i després abaixam la temperatura a 160 graus 50 minuts més. Feim la prova de l’escuradents per saber si és cuita, i la treim del forn.
La deixam refredar bé… I ja la podem gaudir! Bon profit!