Pastís intel·ligent.

Publicat dia 9 març 2013 Coques i pastissos. De cullera. Dolç
Pastís intel·ligent.

Qui més no ha pensat que he perdut el cap. Un títol suggerent, veritat? Doncs té una explicació molt fàcil: aquest pastís solet, amb una sola massa, en surt amb tres: una primera capa, seguida d’una semblant al púding o crema, i la final, el bescuit. Una meravella!

Tot d’una que vaig veure la recepta al bloc Kanela y Limón, vaig dir, aquesta l’hem de tastar. I efectivament, aquí en teniu la prova i la recepta per si voleu provar de fer-la. És ben senzilla, no té gaires secrets, i el resultat val la pena, si us agrada la crema. Això sí, no es pot desemmotlar per tant, s’han de fer talls dins la mateixa llauna de la cocció i servir-la. En surt bastanta quantitat, per la qual cosa en podem fer la meitat. 

Què, us hi animeu? 

Ingredients per 10 persones. 

  • 8 ous.
  • 1 litre de llet tèbia.
  • 250 gr de mantega.
  • 280 gr de sucre.
  • 225 gr de farina.
  • Ratlladura de mitja llimona (només la part groga!)
  • 2 cullerada d’essència de vainilla.*

*: En cas de no tenir-ne, substituïu-la per 30 gr de sucre vainillat, que restarem al normal.

Elaboració. 

Iniciarem la tasta per fondre la mantega i encendre el forn a 180 graus.

Continuarem per separar els blancs, i els vermells. A aquests últims, hi afegim el sucre i l’essència de vainilla (en cas de posar-hi sucre vainillat, afegir-hi una cullerada de llet), i amb l’ajuda d’un braç elèctrc i les varetes ( o aparell similar) batrem fins obtenir una crema. Hi afegirem, la llet i la mantega. En aconseguir una mescla homogènia, hi afegim la ratlladura de llimona, i la farina.

En tenir-ho llest i sense grums, és el moment de pujar els ous a punt de neu. En tenir-ho enllestit, ho mesclam per tandes amb la mescla anterior amb moviments de d’alt abaix. Abocam la mesclar dins un motlle 25 x 25 per 6 d’alt (o similar) prèviament untat de mantega, i d’una capa fina de farina.

Ho enfornam durant 10 minuts, i després abaixam la temperatura a 160 graus 50 minuts més. Feim la prova de l’escuradents per saber si és cuita, i la treim del forn.

La deixam refredar bé… I ja la podem gaudir! Bon profit!

2.

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: De cullera

Coca de maionesa i xocolata.

Publicat dia 13 desembre 2013

No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La…

Llegeix-ne més

Flam de llet condensada

Publicat dia 17 novembre 2013

Ho sé, sembla que he fugit del mapa… Però si bé no del mapa, si de la cuina. No sabeu el greu que em sap, però no m’atur. Però aquest cap de setmana, m’he donat un premi i m’he passat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Comenta