És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja és tot un luxe!
Aquesta recepta és un clàssic. La combinació és freqüent i la elaboració no té res molt especial, i en canvi ens dóna un resultat de pastisseria. Si és per regalar-la a algú o per postres d’un sopar, quedareu bé on sigui. I si la intenció és gaudir-la vosaltres mateixos just a casa… Gaudireu un fantàstic moment dolç.
Per altre banda, és una recepta fantàstica per fer-la en porcions individuals. Simplement haurien de fer exactament el mateix, només que tallaríem la làmina de pasta de fulls en les porcions individuals que ens interessen. Ens posam mans a l’obra?
Ingredients.
- Una làmina de pasta de fulls.
- 3 o 4 pomes. (Les Golden són les millors.)
- Confitura d’albercoc.
Per a la crema:
- Mig litre de llet.
- Una branqueta de canyella.
- Una clovella de llimona (només la part groga).
- 110 gr de sucre.
- 4 vermells d’ou.
- 35 gr de farina de blat de moro (Maicena).
Elaboració.
Començarem amb la crema. Posarem la llet a bollir però reservarem un tassó. Amb la llet, hi posarem el sucre, la canyella i la clovella de llimona. Remenam per dissoldre el sucre. Dins la llet que hem reservat, hi posam els vermells d’ou i la farina de blat de moro. Ho mesclam bé, fins que la farina s’hi hagi dissolt i quedi una mescla uniforme.
Quan la llet comenci a bullir, hi abocarem la mescla que hem reservat. Preferiblement quan l’aboquen, la passarem pel col·lador perquè no hi caiguin grums. I remenarem energèticament amb unes varetes intentant tocar els baixos de l’olla a fi de que no es cremi. Veureu com poc a poc va espessint. En bullir, ho retirarem del foc. Retiram la branqueta de canyella i la pela de llimona.
Encenem el forn a 200 graus.
Pelam les pomes i les tallam amb grells fins. Estiram la làmina de pasta de fulls i doblegam una mica els costats de la mateixa cap endins. A continuació, punxam amb una forquilla la part central. Ara escampam la crema sobre la làmina (pot ser que no sigui necessària tota) i hi col·locam la poma.
Encalentim la confitura d’albercoc i pinzellam la poma. L’enfornam uns 15 minuts. Per finalitzar, quan sigui cuita, la tornam a pinzellar lleugerament perquè no perdi la brillantor. Apunt per gaudir!