Magdalena clàssica de canyella i llimona.

Publicat dia 18 agost 2013 Dolç. Galletes i brioixeria

Moltes vegades havia volgut fer unes magdalenes com aquestes, simples, clàssiques, i que fessin aquest capellet tan típic. I és que una bona magdalena amb un tassó de llet amb cacau o cafè, completa un esmorzar de primera. Són tan senzilles de fer, que ja no valen excuses per no menjar productes sans i fets a casa, i és que se’n poden fer per tota la setmana que aguanten perfectament! La qüestió és si arribaran a final de setmana. 😉 

La recepta és d’un dels meus llibres preferits, PAN de Xavier Barriga, anomenat per alguns “el Ferran Adrià del pa”. És un llibre fantàstic d’un mestre, i aquesta és la seva recepta. Ell la fa amb pastadora, però es pot fer amb un bon joc de braça o millor amb unes varetes elèctriques. Ens hi posam? 

Ingredients per a 12 magdalenes. 

  • 2 ous grossos o 3 petits (125 gr)
  • 175 gr de sucre (i una mica més)
  • 60 ml de llet.
  • 190 ml d’oli de gira-sol.
  • 210 gr de farina fluixa.
  • 5 gr de llevat en pols (tipus Canari).
  • Un pessic de sal.
  • Canyella i ratlladura de llimona al gust.

Elaboració. 

Primer batem els ous amb el sucre amb energia fins que hagin blanquejat. Després baixam el ritme i hi incorporam l’oli i la llet. A poc a poc, i quan tengui una textura homogènia, hi afegim la farina, el llevat, la sal, la canyella i la llimona que prèviament harem mesclat en un bol apart. Quan s’hi hagi incorporat be, apujam el ritme al màxim i batem uns dos o tres minuts. Finalment deixam reposar la massa des de una hora fins a 24 dins la gelera.

Encendrem el forn 250 graus.

Passat el temps d’espera, ho posam dins una màniga pastissera hi ho repartim dins les dotze capsalutes, i els posam sucre per sobre, per fer la crosta.   Baixam la temperatura a 210 graus i  els enfornam 14 o 16 minuts, fins que siguin ben rosses. És important no obrir molt el forn! Quan siguin cuites les traiem i les deixam refredar sobre una reixa i ja són apunt. Bon profit!

Receptes similars: Dolç

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Galletes i brioixeria

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Coquetes americanes o ‘pancakes’

Publicat dia 19 octubre 2014

O bé, també, són ben conegudes com ‘tortitas’. El de menys és el nom. El que més ens importa és el gust i les ganes que fa aixecar-se i trobar-se un plat de pancakes a sobre la taula. Diguem que…

Llegeix-ne més

Comenta