Segurament n’heu menjat algun cop, i si no n’heu menjat, segur que n’heu vist qualque vegada. Jo no n’havia fet mai, però a mon pare li agraden molt i em vaig dir que ho havia de provar. Qui no ho prova, no ho sap! Idò mans a l’obra. Em vaig posar a llegir-ne moltes receptes, mirant aquĂ, mirant allĂ , d’aquests m’agrada això, i d’aquests això… I aquest n’ha estat el resultat. El resultat em va satisfer, i van tenir força èxit, per tant, els compartesc amb vosaltres perquè us hi animeu!
Em va sorprendre la senzillesa.Resulta una recepta fĂ cil malgrat l’elaboraciĂł, i relativament rĂ pida. Però sobre tot queda lluĂŻda, i si us agrada la crema, segur que us agradarĂ ! Jo en vaig fer pals, perquè em va fer mĂ©s grĂ cia, però la pasta Ă©s la mateixa que pels bunyols de vent. Ah! I a mĂ©s a mĂ©s, admet moltĂssimes variacions. Esper que us agradi!
Anem amb la recepta.
Ingredients per uns 24 peces petites.
Per la pasta choux:
- 125 gr d’aigua.Â
- 125 gr de llet.
- 1oo gr de mantega.
- 150 gr de farina.
- 10 gr de sucre.
- Un pessic de sal.
- 4 ous.
Per la crema:
- 6 vermells d’ou.Â
- 60 gr de farina de blat moro. (Maicena)
- 750 gr de llet.
- 135 gr de sucre.
- 30 gr de sucre vainillat.*
*: En cas de no tenir sucre vainillat, podeu substituir-lo per sucre normal i una baina de vainilla, que retirareu quan hagi bullit.
Per el caramel:
- 120 gr de sucre.Â
- 4 cullerades d’aigua.
ElaboraciĂł.Â
Primer de tot, prepararem la crema pastissera perquè en el moment d’utilitzar-la sigui freda i hagi agafat cos. Per això, reservam un tassĂł de llet i posam la resta al foc mitja amb els sucres, i anam remenant de tant en tant. Dins el tassĂł que hem guardat amb la llet hi afegim la farina de blat de moro i els vermells d’ou. Ho remenam enèrgicament a fi de que ens quedi una mescla homogènia.
Quan la llet agafi el bull, hi afegim la mescla dels vermells d’ou mentre remenem amb una cullera. (És preferible passar la mescla dels vermells per una colador fi, per evitar els grumets.) Veureu com tot d’una agafa cos i espesseix. Continuam remenant tocant amb la cullera el fons de l’olla (no fos cosa s’aferri i es cremi), fins que torni a bullir. Retiram del foc, i tapam amb un plĂ stic film que toqui la crema perquè no faci crosta, fins que l’haguem d’utilitzar.
Encenem el forn a 180ÂşC.
Tot seguit, ens posarem a preparar la pasta choux. Per això, dins una olla posarem l’aigua, la llet, la mantega tallada a daus, la sal i el sucre. Ho posarem el foc, i anirem remenant fins que s’hi hagi fos la mantega i comenci a bullir. És el moment de tirar-hi dins tota la farina de cop i remenar-ho amb energia. Hem d’aconseguir una pasta sense grums, espessa. En tenir-ho llest, retiram del foc, i seguim remenant perquè la massa refredi. Quan sigui tèbia, hi afegim els ous de un en un, i els hi incorporem fins que la massa sigui homogènia.
És el moment de donar-los forma. Ficam la massa dins una mà niga pastissera i sobre una llauna amb un paper de forn, feim tires de pasta. Deixeu espai entre elles perquè dins el forn creixen. Els enfornam durant uns 25 minuts o fins que sigui ben rosses. Les treim del forn i les deixam refredar una mica.
És el moment de muntar-les. Les tallam per la meitat, deixant-los enganxats per una banda si ho preferiu, i amb la mà niga pastissera les farcim de crema.
Ja per acabar, preparam el caramel. Per això, posam l’aigua i el sucre al foc, i quan s’hagi dissolt, abans de que agafi un color ros, apagam el foc i amb l’ajuda d’un pinzell, untam la superfĂcie dels palos per donar-los brillantor i ja estĂ !
Esper que us agradin!