Barqueta de tumbet i formatge de cabra.

Publicat dia 25 octubre 2012 Barquetes i picades. Salat
Barqueta de tumbet i formatge de cabra.

El tumbet és un plat ben tradicional a Mallorca, i se’m va ocorre que fer-ne una tapa amb un toc diferent, el rull de formatge de cabra, podria resultar. I així va esser! El vaig preparar per dur-lo a la paradeta de la fira d’Ariany juntament amb els ous de guàtlera i sobrassada amb mel i romaní, i un maki sushi que no em va acabar de convèncer. Quan n’hagi millorat la recepta, i em surti com toca, un dia la publicaré. 

Les fotografies no són gaire cosa, ja que són les que vaig fer el dia de la fira, i no vos puc ensenyar un resultat individual, però esper-ho que us en pugueu fer una idea.

És molt senzill de fer, i no necessita cap ingredient mal de trobar, tots en tenim per casa! Així que com a entrada, per fer venir la gana abans d’un bon àpat, és ben encertat. Ho provam? 

Ingredients per 12 barquetes. 

 • 2 albergínies.
 • 3 patates mitjanes.
 • 2 carabassons.
 • 2 pebres vermells.
 • 180 gr de rull de formatge de cabra.
 • 300 gr de tomàtiga ratllada.
 • Una cullera d’oli d’oliva verge.
 • Una cullerada petita de sucre.
 • Oli per fregir.
 • Moraduix.
 • Sal.
 • 1 baguet de pa.
 • Germinat (opcional)

Elaboració.

Començarem netejant els pebres vermells, les albergínies i els carabassons. Pelam les patates. A continuació, tallem les patates i els carabassots i les albergínies en rodanxes d’un cm de gruixa aproximadament. A les albergínies les col·locam dins un colador i hi posam sal, perquè perdin l’accés d’aigua. Tot seguit, tallam els pebres en trossos regulars.

És el moment de fregir les verdures. Posam una paella amb oli per fregir, i quan sigui calent, fregim per torns totes les verdures, i les en treure-les de l’oli, les posam sobre paper absorbent per eliminar-ne l’accés d’oli i els hi posam sal al gust.

Per fer la salsa de tomàtiga, posam l’oli d’oliva verge dins la pella, i  després hi afegim la polpa de la tomàtiga, remenam una mica i llavors hi afegim el moraduix, sal al gust i el sucre. (Hi posam sucre per contrarestar l’acidesa) Reduïm un poc la salsa a foc fort, i ja la tenim a punt.

Preescalfem el forn en grill a 180 º .

És el moment de muntar les barquetes: tallam la baguet de pa en dotze trossos similars i els untem amb la salsa de tomàtiga. Després hi col·locam les verdures a sobre: primer la patata, després el carabassó, la albergínia i finalment el pebre. A sobre del tot hi col·locam un tros de formatge i repartim les barquetes sobre una llauna. Les ficam el forn, i gratinam 4 minuts aproximadament.

Trem les barquetes del forn, les emplatem i ho decoram amb el germinat. Ja són apunt!

Bon profit!

Receptes similars: Barquetes i picades

Mossegada d’escalivada i bacallà fumat

Publicat dia 1 agost 2015

Temps d’estiu, temps de pebres, albergínies, carabassons. I de síndria, meló, tomàtigues (de tota classe), de figues, de nectarines, melicotons i un llarguíssim etcètera que ens regala la terra d’aquesta estació calorosa. És un gust cuinar. Per la varietat, per…

Llegeix-ne més

Coquetes de pebres torrats

Publicat dia 31 agost 2013

  De nina, el dolç (com he dit moltes vegades) no m’agradava. En canvi, el salat m’agradava bastant a pesar de ser una menja miques. I de les coses que recordo que m’agradaven molt, molt, era la coca que pebres…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Salat

Coca integral de carabassí, ceba i tonyina

Publicat dia 13 juliol 2016

Ha arribat el bon temps, han arribat els colors i les verdures i fruites de temporada. I han arribat les coques de carabassí de la meva padrina. Ai què bones que són, i què bé que li surten. Jo els…

Llegeix-ne més

Panades de sípia

Publicat dia 8 març 2015

És temps de carxofes, de ceba tendre, s’acosta el temps de xítxeros (o pèsols, o estiragassons, o pitxos…). És temps de que el temps millori ( i millora!). És temps de dejú en divendres. Temps de la jaia ‘Corema’ i…

Llegeix-ne més

Comenta