El tumbet és un plat ben tradicional a Mallorca, i se’m va ocorre que fer-ne una tapa amb un toc diferent, el rull de formatge de cabra, podria resultar. I així va esser! El vaig preparar per dur-lo a la paradeta de la fira d’Ariany juntament amb els ous de guàtlera i sobrassada amb mel i romaní, i un maki sushi que no em va acabar de convèncer. Quan n’hagi millorat la recepta, i em surti com toca, un dia la publicaré.
Les fotografies no són gaire cosa, ja que són les que vaig fer el dia de la fira, i no vos puc ensenyar un resultat individual, però esper-ho que us en pugueu fer una idea.
És molt senzill de fer, i no necessita cap ingredient mal de trobar, tots en tenim per casa! Així que com a entrada, per fer venir la gana abans d’un bon àpat, és ben encertat. Ho provam?
Ingredients per 12 barquetes.
- 2 albergínies.
- 3 patates mitjanes.
- 2 carabassons.
- 2 pebres vermells.
- 180 gr de rull de formatge de cabra.
- 300 gr de tomàtiga ratllada.
- Una cullera d’oli d’oliva verge.
- Una cullerada petita de sucre.
- Oli per fregir.
- Moraduix.
- Sal.
- 1 baguet de pa.
- Germinat (opcional)
Elaboració.
Començarem netejant els pebres vermells, les albergínies i els carabassons. Pelam les patates. A continuació, tallem les patates i els carabassots i les albergínies en rodanxes d’un cm de gruixa aproximadament. A les albergínies les col·locam dins un colador i hi posam sal, perquè perdin l’accés d’aigua. Tot seguit, tallam els pebres en trossos regulars.
És el moment de fregir les verdures. Posam una paella amb oli per fregir, i quan sigui calent, fregim per torns totes les verdures, i les en treure-les de l’oli, les posam sobre paper absorbent per eliminar-ne l’accés d’oli i els hi posam sal al gust.
Per fer la salsa de tomàtiga, posam l’oli d’oliva verge dins la pella, i després hi afegim la polpa de la tomàtiga, remenam una mica i llavors hi afegim el moraduix, sal al gust i el sucre. (Hi posam sucre per contrarestar l’acidesa) Reduïm un poc la salsa a foc fort, i ja la tenim a punt.
Preescalfem el forn en grill a 180 º .
És el moment de muntar les barquetes: tallam la baguet de pa en dotze trossos similars i els untem amb la salsa de tomàtiga. Després hi col·locam les verdures a sobre: primer la patata, després el carabassó, la albergínia i finalment el pebre. A sobre del tot hi col·locam un tros de formatge i repartim les barquetes sobre una llauna. Les ficam el forn, i gratinam 4 minuts aproximadament.
Trem les barquetes del forn, les emplatem i ho decoram amb el germinat. Ja són apunt!
Bon profit!
Interesantíssim. Se m’ha fet la boca aigua. La provaré segur, miraré de fer-ho o de convèncer ma mare. Ja te faré arribar què tal m’ha anat.
Endavant amb tot! 🙂
Esper amb entusiasme el resultat, i més encara que vos agradi!
PD: M’ha fet gràcia que precisament tu hagis comentat jajaja 😉
Un beset.
Isabel,el proper sopar hi haurà es teus entratns i ferem una mica de propaganda,esper que hem surtin tan bons com es teus.A veure si animes a na Malen a cuinar… T’estaria eternament agraida.
No pos en dubte que et quedaran fantàstics! I t’he de donar ses gràcies no només per sa propaganda, sinó per lo contenta que em fas de fer-les. Respecte a na Malen, faré tot lo que podré jajajajaja faltaria més. (Si he de ser sincera, sabem de sobres que si ella vol pot amb tot! És genial.)