Barqueta d’ous de guàtlera i sobrassada amb mel i romaní.

Publicat dia 17 octubre 2012 Barquetes i picades. Salat
Barqueta d'ous de guàtlera i sobrassada amb mel i romaní.

Aquestes barquetes (“montaditos”en castellà) les vaig fer per primera vegada per la fira d’Ariany de l’any passat. L’associació Som els d’enmig, posa cada any una parada de picades que fa una mengera espectacular i a més són molt vistoses. És tot un èxit i acaben el gènere ben prest.  Som molts els qui ens animem i hi feim la nostra aportació, perquè entre tots faci molta planta! 

Aquestes en concret són molt bones de fer i pels amants de la sobrassada són tota una delícia, a més amb la mel que li dóna aquest contrast de dolç i salat, i el regust del romaní. Ara bé, que no sou partidaris de la mel? Cap problema, es pot fer sense i queda molt bé.

Queden molt divertides amb els ous estrellats sobre el roig de la sobrassada. Just abans d’un dinar, o sopar, com a picada queden ben lluïdes!  

Ingredients per 12 barquetes. 

  • 250 gr de sobrassada a temperatura ambient.
  • 3 cullerades de mel. *
  • 2 branquetes de romaní.
  • 12 ous de guàtlera.
  • Sal.
  • 1 baguet de pa.
  • Oli per fregir.

*: La quantitat de mel va molt al gust, si vos agrada amb molt de gust en podeu afegir i si no vos agrada, la podeu inclús eliminar.

Elaboració.

Per començar posam dins una paella la sobrassada i amb l’ajuda d’una cullera de fusta, l’anam torrant a foc mitjà. Hem de remenar la sobrassada amb freqüència perquè  no ens interessa que es cremi. Tot d’una que no faci un pilot gros, que ja estigui una mica desfeta, hi agregam les branquetes del romaní perquè aromatitzi. Passats uns 5 minuts, hi agregam la mel i la mesclam amb la sobrassada i el romaní, i apujam el foc i caramel·litzam 2 minuts. Retiram el romaní. La sobrassada ja és apunt.

Ara ens disposarem a fregir els ous. Perquè quedin bé, només hi ha un truc: l’oli no ha de ser molt calent, si és massa calent, es fan massa i molt aviat, i queden lletjos. Per tant, posarem una paella amb oli a foc mitja/baix (el just i necessari perquè coguin) i anem dipositant els ous dins l’oli. Els ous són una mica mals d’obrir perquè tenen un tel força resistent i més que trencar la closca s’ha d’esqueixar, però una vegada agafat el truc no té problema. Els fregim tots 12: sabrem que són apunt quan el blanc sigui cuit. Quan els haguem tret els hi posam una mica de sal.

És hora de muntar. Tallam 12 trossos de la baguet d’un dit d’amplada, i els estem sobra la safata o plat escollit. Si la sobrassada ha refredat, la tornam escalfar una mica, després amb una cullera agafam una petita quantitat (la cullera vos pot servir de mesura) i n’escorrem el greix líquid sobrant. Ho dipositam sobra el trosset de baguet  i hi col·locam un ou a sobre. Repetim l’acció fins en haver acabat, i ja són apunt per fer-lis una bona mossegada!

Esper que siguin del vostre gust!

Receptes similars: Barquetes i picades

Mossegada d’escalivada i bacallà fumat

Publicat dia 1 agost 2015

Temps d’estiu, temps de pebres, albergínies, carabassons. I de síndria, meló, tomàtigues (de tota classe), de figues, de nectarines, melicotons i un llarguíssim etcètera que ens regala la terra d’aquesta estació calorosa. És un gust cuinar. Per la varietat, per…

Llegeix-ne més

Coquetes de pebres torrats

Publicat dia 31 agost 2013

  De nina, el dolç (com he dit moltes vegades) no m’agradava. En canvi, el salat m’agradava bastant a pesar de ser una menja miques. I de les coses que recordo que m’agradaven molt, molt, era la coca que pebres…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Salat

Coca integral de carabassí, ceba i tonyina

Publicat dia 13 juliol 2016

Ha arribat el bon temps, han arribat els colors i les verdures i fruites de temporada. I han arribat les coques de carabassí de la meva padrina. Ai què bones que són, i què bé que li surten. Jo els…

Llegeix-ne més

Panades de sípia

Publicat dia 8 març 2015

És temps de carxofes, de ceba tendre, s’acosta el temps de xítxeros (o pèsols, o estiragassons, o pitxos…). És temps de que el temps millori ( i millora!). És temps de dejú en divendres. Temps de la jaia ‘Corema’ i…

Llegeix-ne més

Comenta