Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser embafós, no vull enganar a ningú. Això sí, el trosset que et menges, és senzillament deliciós per tots aquells amants de la crema de xocolata i avellanes.
És molt fàcil de fer! No necessites forn, ni olles, res. No porta cap estil de cocció. Simplement s’ha de muntar, i deixar refredar bé dins la nevera, així que la podeu fer amb nins fàcilment, o preparar-la dins copes, o tassonets, per fer-ne porcions individuals. Ho provam?
Ingredients.
Per a la base:
- 28 galetes Oreo o similars.
- 60 g de mantega.
- 20 gr d’avellanes.
Per el farcit:
- 600 gr de formatge crema.
- 350-400 gr de crema de xocolata i avellanes.
- 20 gr de cacau pur en pols.
- 1 cullerada de praliné d’avellanes (opcional).
Per a l’acabat:
- Avellanes.
- Fraules.
- Galetes estil Oreo.
- 150 gr de crema de xocolata i avellanes.
Elaboració.
Per començar picarem bé les galetes i també les avellanes. Fonem la mantega, i la mesclam bé amb les galetes picades i les avellanes. Es el moment folrar la base d’un motlle desmuntable: escamparem la mescla i l’espitjarem bé amb l’ajuda d’una cullera. Ha de quedar llisa i uniforme. La guardam dins la gelera.
Per preparar el farcit, simplement hem de mesclar bé, preferiblement amb unes varetes elèctriques, el formatge, la crema i el praliné. També el cacau en pols. Ha de quedar ben homogènia. Ara, l’abocarem al motlle i allisarem la superfície. És el moment de refrigerar, un mínim de 6 hores. Pot estar tota la nit.
Passat aquest temps, acabarem el pastís. Primer fondrem una mica al microones la crema de xocolata i avellanes. L’estendrem sobre el pastís. Amb l’ajuda d’un ganivet que passarem per les parets del motlle, podrem desemmotllar el pastís. Just abans de servir-lo (perquè sinó les galetes tornen molles) col·locarem per sobre, galetes i trossos de fraula i avellanes a l’atzar. Just amb una mica de gust, i gràcia.
PD: Jo me’n havia de dur el pastís i per això no vaig posar-hi res més. Però si l’haguessis de fer a casa, podríeu fondre una mica de xocolata amb una mica de nata i amb una forquilla posar-la per sobre delicadament, a fi de que quedessin filets de xocolata fosa per sobre.
A gaudir-la!