Coca fàcil de xocolata i iogurt per la vaga de docents, CRIDA!

Publicat dia 29 setembre 2013 Coques i pastissos. Dolç. Xocolata

Per fi! Una altra recepta al bloc que falta feia. En aquest període de temps han canviat moltes coses! Ha acabat l’estiu, aviat ho farà el bon temps, s’escurça el dia… i per altre banda, m’he traslladat a Palma, he començat la Universitat (sí! Ja sóc universitària! Amb tot el que això comporta…) i he participat a un intercanvi cultural molt enriquidor. Entre una cosa i l’altre, dedicar-vos temps m’ha estat impossible, però en cap moment he deixat de pensar amb vosaltres. 

A falta de temps, i ja que la situació ho recareix, avui propòs aquesta coca que és tan bona com fàcil de fer. Queda humideta, flonja, i amb un intens gust a cacau. La recepta la me va passar una molt bona amiga i compi entre fogons, na Maria. Gràcies confit! 

No necessitau bàscula perquè utilitzam la mida del tassonet de iogurt, no necessitau molts ingredients, tampoc molta paciència, ni molt de temps! Amb una hora pot estar feta i cuita sense gaires problemes. El resultat encantarà, i segur que vos treu de qualque compromís d’últim moment.

En el meu cas, avui l’he volguda vestir de verd, perquè des de De mel i sucre vull donar tot el meu suport a tots els professors, mestres, educadors, docents, pares i mares, i a totes les Balears en general per la vaga general. Avui, tots tenim una cita a Palma, amb una camiseta verda i amb el cor amb la mà defensar el que és nostre, i el que és just. Jo també don suport a la vaga de docents! SÍ a una educació pública de qualitat! ÀNIMS! 

I entre tants moments amargs, un dolcet ràpid no fa més que bé, no trobau? 

Ingredients. 

  • 1 iogurt natural.
  •  4 ous
  • 1 mida d’oli de girasol.
  • 2 mides de sucre.
  • 2 mides de cacau en pols.
  • 1 mida de farina.
  • 1 sobre de llevat en pols.
Elaboració.
Encendrem el forn a 180 graus.
Abocarem el iogurt i l’oli dins un bol i ho remenarem bé. A continuació, hi abocam el sucre i batem fins que s’hi hagi dissolt parcialment. A continuació, separam els vermells dels blancs i abocam els primers dins la mescla. Ho tornam a mesclar tot bé.
Dins un bol mesclam el cacau, la farina i el llevat, i per tandes ho afegim a la mescla. No ens han de quedar grumets! Quan l’hi haguem posat tota, ens quedarà una mescla molt espessa. És el moment de pujar els blancs a punt de neu, i anar-los afegint per tandes i en moviments rodons (perquè no perdin l’aire).
Ara, l’abocam dins un motlle prèviament untat de mantega i una capa fina de farina, i ja és apunt per anar al forn uns 30 minutets o fins que en punxar-la amb un escuradents, aquest surti net.
La traurem del forn, li pegam tres cops secs a terra,  i la deixarem reposar uns 5 minuts abans de donar-li la volta. I de manera opcional, la podem ensucrar bé, o decorar-la al vostre gust. En el meu cas, us explicaré que vaig fer: vaig fondre una barra de xocolata blanca, amb dues cullerades de nata, i la vaig recobrir, i després amb una màniga pastissera, o una bosseta amb la punta tallada, vaig tenyir una mica de xocolata del color verd característic i vaig escriure el missatge.
Bon profit, ànims i no amolleu!PD: Ara més que mai, és el moment, però no la primera vegada que ho faig, de donar les gràcies a tots els professors i mestres que durant tots els anys m’han donat l’educació que tenc, sempre amb coratge, força i il·lusió. De cor, i de la manera més dolça, gràcies per ser qui sou, gràcies per el vostre coratge i la lluita (que avui és la de tots) i gràcies per ensenyar-nos el camí. Per una educació pública i de qualitat, ara i sempre, jo, avui, CRID!

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

Pastís de cervesa negra, Guinness

Publicat dia 11 agost 2014

La primera vegada que vaig testar una cervesa negra va ser a Sa Pobla, aquell racó de Mallorca on hi tenc un trosset de cor. Amb ells, els meus amics, un vespre, vam fer una cata de cerveses. Concretament qui me la…

Llegeix-ne més

Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món….

Llegeix-ne més

Comenta