Fraules amb vinagre balsàmic, vainilla i iogurt grec.

Publicat dia 20 abril 2013 De cullera. Dolç
Fraules amb vinagre balsàmic, vainilla i iogurt grec.

No he perdut el cap, que segur que més d’un ho ha pensat! Pels que ja n’heu menjat sabeu (si us han agradat) que són molt bones, i pels que no, i sou molt fans de les fraules, creieu-me que és una manera fantàstica de menjar-se-les. Ah! I pels que no us agrada el vinagre, us anim a que com a mínim els doneu una oportunitat. De fet, qui em va recordar la recepta, fou n’Apol·lònia a qui el vinagre no la mata, però les fraules així, li agraden moltíssim. (Gràcies guapa!)

El vinagre, ressalta el gust de la fraula, que ara n’és temporada i estan a molt bon preu i sobre tot és quan són millors de gust. El iogurt grec, és opcional, i per acompanyar-ho, però totes soles també són excel·lents, no necessiten res més. Com veieu és una recepta fàcil, senzilla, bona, i sobre tot, sana. Què podem demanar més? A més a més, amb aquesta recepta, em present al Concurs Mossegades del més d’Abril  a Anardetapes.

 

 

Concurs-receptes-Mossegades-maduixes

Dit això, ens posam amb la recepta? 

Ingredients per a 4 persones: 

  • 800 gr de fraules netes. 
  • 3 i 4 cullerades de vinagre balsàmic.
  • 80 gr de sucre.
  • Una beina de vainilla.
  • 4 iogurts grecs.

Elaboració. 

Començam per llevar el capoll a les fraules, i les tallam a daus petits. Les col·locam dins un bol, i les banyam amb el vinagre, i després el sucre. Tallam la beina de vainilla per la meitat i l’hi posam dintre també. Ho mesclam tot, ho tapam amb un paper film, i ho ficam dins la gelera per deixar-les macerar d’un dia per l’altre. (O del matí al vespre)

Passat el temps, les traiem de la gelera i en retiram la beina de vainilla. Podem observar que han fet un suc rogenc obscur, amb un gust particular (personalment, m’encanta!). És el moment de posar-los dins una copa, o on els vulguem servir. Per això, posarem unes primeres cullerades de fraules, després el iogurt grec, i així successivament fins en haver acabat la copa. I ja el podem gaudir!

Bon profit a tots!

 

Receptes similars: De cullera

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Coca de maionesa i xocolata.

Publicat dia 13 desembre 2013

No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Comenta