Per fi uns minuts per fer una recepta i publicar-vos-la. Estic sense facebook, perquè necessit treure temps d’on sigui perquè venen segurament els dos mesos més intensos de ma vida. Però quan tenc uns minuts, res fa que desconnecti més de tot que preparar alguna cosa a la cuina, i avui són aquestes galetes.
L’idea d’aquestes galetes, va sorgir perquè a l’institut hi ha un dia a la setmana on venen productes de Comerç Just, i tot és molt bo, però fan unes galetes de mel i anacards que són boníssimes, i amb els amics, qualque dia en compram i en fem “bulla”. Jo em vaig quedar la bossa on hi havia els ingredients i vaig mirar de fer-ne la meva versió a casa. Sincerament? A la primera no sortiren bé. Eren de gust bones, però eren molt, molt dures. I ahir vaig provar aquest segon intent. No s’assemblen a les originals, només hi recorda una mica el gust, però, ens agraden molt. Són molt cruixents, i si us hi agraden, us agradaran. A casa volen… I es que per acompanyar un cafè o el tassó de llet del matí són ideals, i més sanes que les comercials.
Us hi animeu, i em dieu que us han semblat?
Ingredients.
- 175 gr de mantega (a temperatura ambient)
- 100 gr d’anacards salats.
- 150 gr de sucre.
- 50 gr de mel.
- 320 gr de farina.
- 30 gr de llet en pols.
- 20 gr de llet (Una cullerada.)
- 1/2 culleradeta de canyella.
- 1/2 culleradeta de bicarbonat.
- 1/2 culleradeta de llevat en pols.
Elaboració.
Posarem dins un bol la mantega, la llet, i la mel. Començarem per mesclar bé aquests tres ingredients. Després hi afegirem el sucre, i ho mesclarem bé. (Jo ho vaig fer tot amb les mans). Seguidament, hi afegim els anacards picats bé amb la picadora. (No volem que quedin ben fins, però tampoc han de fer trossos grossos.)
Ara dins un bol, mesclam els ingredients secs que ens queden: la farina, la llet en pols, la canyella, el bicarbonat, i el llevat en pols. I ho afegim tot de cop a la mescla anterior, i els hi integram. No volem amassar la pasta, simplement que s’integrin bé tots els ingredients.
Encenem el forn a 180 graus, calor amunt i avall.
És el moment de donar forma a les galetes. Per això enfarinarem la superfície de treball i hi estendrem la massa amb un aprimador, i amb un talla-pastes, els donau la forma que vulgueu: jo vaig utilitzar un talla-pastes rodó d’uns 6 cm de diàmetre. Les anam col·locant sobre una llauna de forn amb un paper vegetal i les enfornam 20-25 minuts.
En treure-les són delicades, i per això anant alerta, les col·locam sobre una reixa perquè refredin bé, i quan siguin ben fredes, ja les podem gaudir.