Galetes cruixents de mel i anacards.

Publicat dia 13 abril 2013 Dolç. Galletes i brioixeria
Galetes cruixents de mel i anacards.

Per fi uns minuts per fer una recepta i publicar-vos-la. Estic sense facebook, perquè necessit treure temps d’on sigui perquè venen segurament els dos mesos més intensos de ma vida. Però quan tenc uns minuts, res fa que desconnecti més de tot que preparar alguna cosa a la cuina, i avui són aquestes galetes.

L’idea d’aquestes galetes, va sorgir perquè a l’institut hi ha un dia a la setmana  on venen productes de Comerç Just, i tot és molt bo, però fan unes galetes de mel i anacards que són boníssimes, i amb els amics, qualque dia en compram i en fem “bulla”. Jo em vaig quedar la bossa on hi havia els ingredients i vaig mirar de fer-ne la meva versió a casa. Sincerament? A la primera no sortiren bé. Eren de gust bones, però eren molt, molt dures. I ahir vaig provar aquest segon intent. No s’assemblen a les originals, només hi recorda una mica el gust, però, ens agraden molt. Són molt cruixents, i si us hi agraden, us agradaran. A casa volen… I es que per acompanyar un cafè o el tassó de llet del matí són ideals, i més sanes que les comercials.

Us hi animeu, i em dieu que us han semblat?

Ingredients. 

  • 175 gr de mantega (a temperatura ambient)
  • 100 gr d’anacards salats.
  • 150 gr de sucre.
  • 50 gr de mel.
  • 320 gr de farina.
  • 30 gr de llet en pols.
  • 20 gr de llet (Una cullerada.)
  • 1/2 culleradeta de canyella.
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat.
  • 1/2 culleradeta de llevat en pols.

Elaboració. 

Posarem dins un bol la mantega, la llet, i la mel. Començarem per mesclar bé aquests tres ingredients. Després hi afegirem el sucre, i ho mesclarem bé. (Jo ho vaig fer tot amb les mans). Seguidament, hi afegim els anacards picats bé amb la picadora. (No volem que quedin ben fins, però tampoc han de fer trossos grossos.)

Ara dins un bol, mesclam els ingredients secs que ens queden: la farina, la llet en pols, la canyella, el bicarbonat, i el llevat en pols. I ho afegim tot de cop a la mescla anterior, i els hi integram. No volem amassar la pasta, simplement que s’integrin bé tots els ingredients.

Encenem el forn a 180 graus, calor amunt i avall.

És el moment de donar forma a les galetes. Per això enfarinarem la superfície de treball i hi estendrem la massa amb un aprimador, i amb un talla-pastes, els donau la forma que vulgueu: jo vaig utilitzar un talla-pastes rodó d’uns 6 cm de diàmetre. Les anam col·locant sobre una llauna de forn amb un paper vegetal i les enfornam 20-25 minuts.

En treure-les són delicades, i per això anant alerta, les col·locam sobre una reixa perquè refredin bé, i quan siguin ben fredes, ja les podem gaudir.

Esper que us agradin!

 

Receptes similars: Dolç

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Galletes i brioixeria

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofà, amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Coquetes americanes o ‘pancakes’

Publicat dia 19 octubre 2014

O bé, també, són ben conegudes com ‘tortitas’. El de menys és el nom. El que més ens importa és el gust i les ganes que fa aixecar-se i trobar-se un plat de pancakes a sobre la taula. Diguem que…

Llegeix-ne més

Comenta