Benvinguda primavera! I Ă©s que, tot i que l’hivern no ha estat gens mal de dur, el sol sempre es fa enyorar. S’allarguen els dies i amagam a poc a poc els abrics a l’armari. Torna l’escalforeta sobre la pell, tot recupera color, i vida. I la primavera ens regalarĂ com cada any les seves coses mĂ©s dolces: cireres, fraules, albercocs… Un encant d’estaciĂł. I el millor? Que s’acosta l’estiu!
Idò l’alegria d’aquesta arribada, m’ha inspirat aquestes palmeretes, que la meva germana n’ha fet per dur a les seves amigues demĂ a classe. SĂłn molt, molt fĂ cils de fer. No tenen cap secret ni un, i queden tan lluĂŻdes! Una proposta ben senzilla, que per acompanyar una tassa de cafè, o de suc de taronja a l’hora de berenar, queda de meravella. A mĂ©s, a mĂ©s, si teniu nins petits per casa, fer-les Ă©s com un joc, que els encantarĂ !
Us hi animau?Â
Ingredients per unes 24 peces:Â
- 2 lĂ mines de pasta de fulls descongelades.
- Sucre.
- 50 gr de mantega.
- 100 gr de xocolata blanca per fondre.
- 100 gr  de xocolata negre.
- Encenalls de colors.
ElaboraciĂł:Â
Començarem per ensucrar la zona de treball, igual que quan ho feim amb farina perquè no s’aferri. Posam una capa de sucre i a sobre hi col·locam la pasta de fulls. (No ha d’estar excessivament descongelada, el just perquè sigui manejable.)  A sobre hi tornam posar una capa de sucre, i amb les mans espitjam per fixar una mica el sucre. Ara, amb l’ajuda d’un aprimador, estiram una miqueta (no gaire!) la massa.  Tot seguit, fonem la mantega al microones, i amb un pinzell, estenem una fina capa sobre la pasta de fulls i procedim a donar-li forma.(És mĂ©s complicat d’explicar que de fer!)
Encenem el forn a 200 ÂşC.
Per això, doblam un extrem cap a la meitat de la massa, i desprĂ©s, l’altre extrem a fi de que es toquin al centre. Ara, procedim a fer el mateix amb els altres dos extrems, que es tornaran trobar al centre. En aquest cas, deixau un centĂmetre de separaciĂł mĂ©s o menys entre ells. Finalment, agafam un extrem, i el col·locam sobre l’altre. Ens queda com un rectangle prim i gruixut, veritat? Idò ara procedim a tallar-lo amb decisió i amb  un ganivet esmolat en porcions d’un dit de gruixa, i els col·locam sobre una llauna amb un paper de forn. Hem de deixar molt d’espai entre una i altre, perquè creixen al forn. Les pinzellam lleugerament de la mantega restant (opcional).
Procedim a enfornar-los durant uns 20 minuts, o fins que siguin ben rosses. Les treim del forn i les deixam refredar.
Mentre refreden, fonem al microones les dues xocolates, removent-les cada 30 segons, a fi de que no es cremi.
I ja per acabar, quan les palmeretes siguin fredes, les banyam a la xocolata, i les adornam amb els encenallets de colors. Deixam refredar, i que facin profit!.
Desitjar-vos una dolça primavera a tots.