Flam d’ou.

Publicat dia 18 novembre 2012 De cullera. Dolç
Flam d'ou.

És una senzillesa. Ous, llet i sucre. Què s’obté? Un dolç ràpid, senzill, i per tots aquells amants del flam, una delícia. 

Aquest cap de setmana tenia quasi dues dotzenes d’ous a dins la gelera, i els hi havia de donar sortida com fos. Vaig demanar per casa si agradava el flam d’ou, i el resultat va esser un sí del pare, i un, ni me ve ni me va de ma mare i la meva germana. Fos com fos, m’hi vaig aventurar. I a dir veritat, el vespre quan vaig arribar a casa, ja en faltava un. Ma mare no havia pogut esperar a que fossin ben freds per tastar-lo, i li agradarà tant que se’l va acabar tot. Vaig estar més que contenta! 

El resultat d’aquesta recepta és un flam amb un pronunciat gust d’ou i un punt just de dolçor, per tant, si sou molt llépols podeu posar-hi més sucre. Si ho voleu alleugerir, els podeu fer amb llet desnatada també.

Les meves flameres eren força grosses, i me’n sortiren sis, però podria canviar segons el mida de la flamera. I per últim dir-vos que jo hi vaig posar set ous, perquè n’hi havia de petits i de grossos. Si són grossos bastaran sis.

Ho provam? 

Ingredients per a 6-8 flams grossos. 

  • 750 ml de llet.
  • 6 ous.
  • 180 gr de sucre.
  • 60 gr de sucre pel caramel.
  • Mitja llimona.

Elaboració. 

Encenem el forn a 180 º C.

Començarem fent el caramel: per això posarem el sucre al foc amb unes gotes de suc de llimona i l’anirem fent amb paciència. Pot semblar que no es fa, inclús pot passar que es faci un pilot gros de sucre, però si el deixau al foc (no massa alt) s’acabarà fent. Tampoc s’ha de cremar, doncs després amargueja. Quan sigui llest, el repartim a les flameres i amb una cullereta l’escampam pel fons. Això és millor si ho feis de un en un, sense repartir-lo per tots, i amb rapidesa escampeu el caramel individualment, perquè torna dur amb molta rapidesa.

Ara, mesclam els ous amb el sucre, i ho batem tot fins que comencin a escumejar. Llavors, i afegim la llet i batem fins que s’hi hagi integrat bé. A continuació, repartim la mescla per les flameres, i les tapam amb un tros de paper d’alumini.

És el moment de col·locar-les dins un recipient apte pel forn, i omplir-lo d’aigua calenta fins una mica més de la meitat de la flamera amb delicadesa. Tot seguit, ho ficam el forn perquè coguin al bany maria uns 40 min. Sabrem si és cuit, quan punxem el flam amb un escuradents i surti net.

Passat aquest temps, les treim del forn, i les deixam refredar a temperatura ambient, i després les guardam a la gelera. Per treure-les, us podeu ajudar d’un ganivet de fulla petit, resseguint els costats de la flamera abans de bolcar-la. Dir-vos que són millors d’un dia per l’altre i aguantaran uns quants dies en fred perfectament!

Bon profit!

Receptes similars: De cullera

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Coca de maionesa i xocolata.

Publicat dia 13 desembre 2013

No! No he perdut el cap. I tampoc heu llegit malament. Es tracta d’un pastis de xocolata i maionesa. Però puc endevinar la vostra cara, perquè segur que s’assembla a la meva quan vaig llegir la recepta al llibre La…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Comenta