Arribada la tardor, tot es tenyeix de colors terra, marrons, groguencs, taronges i carabasses. I precisament la carabassa Ă©s la protagonista d’aquestes magdalenes. He decidir fer-ne abans que se’n passi la temporada. La padrina me’n regalĂ una, i quin color mĂ©s preciĂłs que tenia quan la vaig encetar!
La recepta, me la va donar la meva padrina jove, a qui li agraden molt. Tenen un lleuger gust a carabassa, disfressat de dolçor i espècies i gust d’anous. Jo les present tal qual, però amb cobertura de xocolata blanca o negra, han de ser excel·lents. Pel que fa a les anous, va al gust. Qui no n’hi vulgui posar, no pugui, s’estimi mĂ©s posar-les hi mĂ©s picades, menys… Cap problema, quedaran igual de bĂ©. Jo els hi vaig posar lleugerament picades i aquĂ en teniu el resultat! No en menjarĂeu una?Â
Ingredients per 12 magdalenes.
- 300 gr de carabassa.
- 100 gr de sucre.
- 100 gr de sucre morè.
- 2 ous.
- 80 gr d’oli de gira-sol.
- 150 gr de farina.
- 1Â cullereta de canyella.
- 1/2 cullereta de gingebre en pols.
- 2 culleretes de vainilla lĂquida. *
- 1/2 bicarbonat.
- 1 sobre de llevat.
- 1 pessic de sal.
- 100 gr d’anous esmicolades.
*: Si no teniu vainilla lĂquida, la podeu substituir per 20 gr de sucre avainillat, i restar 10 gr al sucre blanc.
ElaboraciĂł.Â
Per començar, courem la carabassa tallada a daus al vapor uns 15/20 minuts, a la qual prèviament li haurem tret tots els fils, llavors i pell. Jo ho he fet aixĂ, perquè conserven millor les propietats, però bullida queda igual de bĂ©.
Posam a encalentir el forn a 180 Âş.
En esser cuita, l’abocam dins un bol, hi afegim el sucre, i ho mesclam bĂ©. (Millor si us podeu ajudar del braç elèctric amb les varetes). Quan s’hi hagi incorporat bĂ©, i hagi refredat una mica, Ă©s el moment d’introduir-hi l’oli, els ous i les espècies. Ho mesclam tot bĂ©, fins obtenir una massa perfectament uniforme. És el moment de mesclar-ho amb els ingredients secs.
Dins un bol, mesclam el bicarbonat, la farina i el sobre de llevat. Ho anam afegint per tandes, a la mescla de la carabassa, fins que s’hi hagi incorporat completament. Per enllestir la massa, hi mesclam les anous a fi de que es distribueixin per tot.  Ara, abocam la massa dins 12 recipients per magdalenes amb una mĂ niga pastissera o una cullera fins quasi tapar el lĂmit del paper, ja que la massa no puja gaire. Si no teniu un motlle, us podeu ajudar de flameres i un paperet de magdalena dins cada una.
Covem les magdalenes al forn durant uns 20 o 25 min.  Per comprovar si són cuites en punxem una amb un escuradents i si surt net, ja les podem treure.
Les deixam refredar, perquè de calentes són més delicades que en esser fredes, i ja les podem gaudir!
Que tal amb un tassĂł de xocolata desfeta? Tota una delĂcia! Bon profit!