Magdalenes especiades de carabassa i anous.

Publicat dia 8 novembre 2012 Dolç. Galletes i brioixeria
Magdalenes especiades de carabassa i anous.

Arribada la tardor, tot es tenyeix de colors terra, marrons, groguencs, taronges i carabasses. I precisament la carabassa Ă©s la protagonista d’aquestes magdalenes. He decidir fer-ne abans que se’n passi la temporada. La padrina me’n regalĂ  una, i quin color mĂ©s preciĂłs que tenia quan la vaig encetar!

La recepta, me la va donar la meva padrina jove, a qui li agraden molt. Tenen un lleuger gust a carabassa, disfressat  de dolçor i espècies i gust d’anous. Jo les present tal qual, però amb cobertura de xocolata blanca o negra, han de ser excel·lents. Pel que fa a les anous, va al gust. Qui no n’hi vulgui posar, no pugui, s’estimi mĂ©s posar-les hi mĂ©s picades, menys… Cap problema, quedaran igual de bĂ©. Jo els hi vaig posar lleugerament picades i aquĂ­ en teniu el resultat! No en menjarĂ­eu una? 

Ingredients per 12 magdalenes.

 • 300 gr de carabassa.
 • 100 gr de sucre.
 • 100 gr de sucre morè.
 • 2 ous.
 • 80 gr d’oli de gira-sol.
 • 150 gr de farina.
 • 1 cullereta de canyella.
 • 1/2 cullereta de gingebre en pols.
 • 2 culleretes de vainilla lĂ­quida. *
 • 1/2 bicarbonat.
 • 1 sobre de llevat.
 • 1 pessic de sal.
 • 100 gr d’anous esmicolades.

*: Si no teniu vainilla líquida, la podeu substituir per 20 gr de sucre avainillat, i restar 10 gr al sucre blanc.

Elaboració. 

Per començar, courem la carabassa tallada a daus al vapor uns 15/20 minuts, a la qual prèviament li haurem tret tots els fils, llavors i pell. Jo ho he fet així, perquè conserven millor les propietats, però bullida queda igual de bé.

Posam a encalentir el forn a 180 Âş.

En esser cuita, l’abocam dins un bol, hi afegim el sucre, i ho mesclam bĂ©. (Millor si us podeu ajudar del braç elèctric amb les varetes). Quan s’hi hagi incorporat bĂ©, i hagi refredat una mica, Ă©s el moment d’introduir-hi l’oli, els ous i les espècies. Ho mesclam tot bĂ©, fins obtenir una massa perfectament uniforme. És el moment de mesclar-ho amb els ingredients secs.

Dins un bol, mesclam el bicarbonat, la farina i el sobre de llevat. Ho anam afegint per tandes, a la mescla de la carabassa, fins que s’hi hagi incorporat completament. Per enllestir la massa, hi mesclam les anous a fi de que es distribueixin per tot.  Ara, abocam la massa dins 12 recipients per magdalenes amb una mĂ niga pastissera o una cullera fins quasi tapar el lĂ­mit del paper, ja que la massa no puja gaire. Si no teniu un motlle, us podeu ajudar de flameres i un paperet de magdalena dins cada una.

Covem les magdalenes al forn durant uns 20 o 25 min.  Per comprovar si són cuites en punxem una amb un escuradents i si surt net, ja les podem treure.

Les deixam refredar, perquè de calentes són més delicades que en esser fredes, i ja les podem gaudir!

Que tal amb un tassĂł de xocolata desfeta? Tota una delĂ­cia! Bon profit!

Receptes similars: Dolç

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

MĂ©s que pastĂ­s, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè Ă©s això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastĂ­s molt contundent, pel que amb una petita porciĂł basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i sĂłn una autèntica delĂ­cia. Dins el mĂłn dels dolços, crec que Ă©s la meva fruita preferida. I si a mĂ©s a mĂ©s, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Galletes i brioixeria

Coquetes de patata

Publicat dia 8 desembre 2014

Imagina-vos l’escena: Un horabaixa de diumenge del mes de desembre, fa fred, molt de fred, estem al sofĂ , amb un bon foc que ens acompanya i una tassa de xocolata calenta i una coqueta de patata per endolcir-nos l’estona. Què?…

Llegeix-ne més

Coquetes americanes o ‘pancakes’

Publicat dia 19 octubre 2014

O bĂ©, tambĂ©, sĂłn ben conegudes com ‘tortitas’. El de menys Ă©s el nom. El que mĂ©s ens importa Ă©s el gust i les ganes que fa aixecar-se i trobar-se un plat de pancakes a sobre la taula. Diguem que…

Llegeix-ne més

Comenta