Els contrastos de dolç i salat, de cruixent i tou, de fred i calent, m’entusiasmen! Són diferents, sorprenents, i no deixen indiferent a ningú. Per qui no ho ha tastat, sona molt estrany: pera i formatge? Idò jo vos anim a tots a que ho proveu. És senzillament suggerent, diferent, i personalment deliciós.
El vaig preparar aquest dissabte perquè venien a sopar als amics a casa, i vaig dir, va jo me’n faré càrrec jo de la piada, i així ho vaig fer. Aquestes i les marineres que ja publicaré més endavant, van esser les que més agradaren. Les fotografies no són gran cosa, doncs no vaig tenir gaire temps per fotografiar-les, però esper que ja us en faceu una idea. A qui l’hi han fet gana?
Ingredients per 12 barquetes.
- 1 pera i mitja.
- 100 gr de crema de formatge. (tipus philadelphia.)
- 60 gr de formatge blau.
- 50 gr de conyac.
- 3 culleradetes de sucre morè.
- 1 baguet de pa integral.
- Llavors de rosella.
Elaboració.
Començarem posant els dos formatges dins un recipient apte per la batedora, i amb les varetes els batem junts, finc aconseguir una crema homogènia.
Tallam la baguet en dotze trossos regulars, i els torram lleugerament (si no els heu de consumir amb rapidesa, no els torreu perquè només s’endureixen envers de fer el cric-cric que ens interessa.) Les untam generosa amb la crema de formatge blau.
És el moment de preparar les peres. Les farem ben netes. Si les preferiu pelades, les podeu palar sense cap problema. Les tallam per la meitat, llevam la cuca, i els partim en grells regulars. A continuació, posam una pella a foc fort, hi abocam les peres i hi posam el sucre. Removem en delicadesa 2 minuts fins que el sucre es comenci a fer caramel. Tot seguit, hi abocam el conyac i amb un encenedor o misto li donam foc. (Alerta a cremar-vos, ja que crearà una gran flamarada!) Esperem a que l’alcohol s’hagi consumit i apaguem el foc.
Finalment, col·locam dos trossets de pera sobra cada tros de pa, ho decoram amb llavors de rosella i ja són apunt!
Que les gaudiu!