Barqueta de peres flamejades i crema de formatge blau.

Publicat dia 6 novembre 2012 Barquetes i picades. Salat
Barqueta de peres flamejades i crema de formatge blau.

Els contrastos de dolç i salat, de cruixent i tou, de fred i calent, m’entusiasmen! Són diferents, sorprenents, i no deixen indiferent a ningú. Per qui no ho ha tastat, sona molt estrany: pera i formatge? Idò jo vos anim a tots a que ho proveu. És senzillament suggerent, diferent, i personalment deliciós. 

El vaig preparar aquest dissabte perquè venien a sopar als amics a casa, i vaig dir, va jo me’n faré càrrec jo de la piada, i així ho vaig fer. Aquestes i les marineres que ja publicaré més endavant, van esser les que més agradaren. Les fotografies no són gran cosa, doncs no vaig tenir gaire temps per fotografiar-les, però esper que ja us en faceu  una idea. A qui l’hi han fet gana? 

Ingredients per 12 barquetes.

  • 1 pera i mitja.
  • 100 gr de crema de formatge. (tipus philadelphia.)
  • 60 gr de formatge blau.
  • 50 gr de conyac.
  • 3 culleradetes de sucre morè.
  • 1 baguet de pa integral.
  • Llavors de rosella.

Elaboració. 

Començarem posant els dos formatges dins un recipient apte per la batedora, i amb les varetes els batem junts, finc aconseguir una crema homogènia.

Tallam la baguet en dotze trossos regulars, i els torram lleugerament (si no els heu de consumir amb rapidesa, no els torreu perquè només s’endureixen envers de fer el cric-cric que ens interessa.) Les untam generosa amb la crema de formatge blau.

És el moment de preparar les peres. Les farem ben netes. Si les preferiu pelades, les podeu palar sense cap problema. Les tallam per la meitat, llevam la cuca, i els partim en grells regulars. A continuació, posam una pella a foc fort, hi abocam les peres i hi posam el sucre. Removem en delicadesa 2 minuts fins que el sucre es comenci a fer caramel. Tot seguit, hi abocam el conyac i amb un encenedor o misto li donam foc. (Alerta a cremar-vos, ja que crearà una gran flamarada!) Esperem a que l’alcohol s’hagi consumit i apaguem el foc.

Finalment, col·locam dos trossets de pera sobra cada tros de pa, ho decoram  amb llavors de rosella i ja són apunt!

Que les gaudiu!

Receptes similars: Barquetes i picades

Mossegada d’escalivada i bacallà fumat

Publicat dia 1 agost 2015

Temps d’estiu, temps de pebres, albergínies, carabassons. I de síndria, meló, tomàtigues (de tota classe), de figues, de nectarines, melicotons i un llarguíssim etcètera que ens regala la terra d’aquesta estació calorosa. És un gust cuinar. Per la varietat, per…

Llegeix-ne més

Coquetes de pebres torrats

Publicat dia 31 agost 2013

  De nina, el dolç (com he dit moltes vegades) no m’agradava. En canvi, el salat m’agradava bastant a pesar de ser una menja miques. I de les coses que recordo que m’agradaven molt, molt, era la coca que pebres…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Salat

Coca integral de carabassí, ceba i tonyina

Publicat dia 13 juliol 2016

Ha arribat el bon temps, han arribat els colors i les verdures i fruites de temporada. I han arribat les coques de carabassí de la meva padrina. Ai què bones que són, i què bé que li surten. Jo els…

Llegeix-ne més

Panades de sípia

Publicat dia 8 març 2015

És temps de carxofes, de ceba tendre, s’acosta el temps de xítxeros (o pèsols, o estiragassons, o pitxos…). És temps de que el temps millori ( i millora!). És temps de dejú en divendres. Temps de la jaia ‘Corema’ i…

Llegeix-ne més

Comenta