Coca esponjosa de nata.

Publicat dia 30 octubre 2012 Coques i pastissos. Dolç
Coca esponjosa de nata.

La meva padrina fa un gelat d’ametlla que m’agrada molt, i aquest cap de setmana, en vista de que era ja l’Ăşltim d’aquest any, vaig decidir fer una coca per acompanyar-lo. De coques per menjar amb gelat n’hi ha moltĂ­ssimes, i no puc dir quina Ă©s millor. M’agraden totes… Per volia elaborar-ne una versiĂł pròpia, rĂ pida i senzilla. No tenia moltes coses per casa, i m’hi vaig decidir amb el que hi havia.

El resultat és un bescuit al qual la nata li proporciona esponjositat, humitat i li confereix sobre tot un intens gust característic làctic i mantegós. Una delícia pels amants de la nata, que amb una tassa de cafè és converteix amb un esmorzar perfecte. Comença a refrescar, i els dies ja són freds i grisos, però res com un dolç i una beguda calentona per entrar en calor i començar o acabar el dia . 

Anem per feina?

Ingredients.

  • 200 ml de nata ben freda.
  • 175 gr de sucre.
  • 175 gr de farina.
  • 3 ous.
  • 1 sobre de llevat.
  • Mantega per untar el motlle.

*: Els ingredients són per un motlle petit de  20 x 10. 

ElaboraciĂł.

Començarem dipositant el sucre i els ous dins un bol i mesclant-ho tot amb el braç elèctric de varetes fins que hagi quasi triplicat el volum.

Encenem el forn a uns 180 Âş.

Mesclem la farina i el llevat, i ho afegim per tandes a la mescla prèvia d’ous i sucre amb moviments d’avall a amunt. És el moment de pujar la nata. Per això hem de menester que sigui ben freda. L’abocam dins un bol i la pujam amb el braç elèctric de varetes fins que quedi ben ferma. Llavors l’incorporam per tandes a la massa amb moviments de dalt a baix.

Ara, untam el motlle amb mantega i després amb farina a fi de que quedi cobert uniformement.  Hi introduïm la massa i ho enfornem durant aproximadament 45 min. Comprovem que és cuit amb un escuradents: si surt net, està apunt!

Que vagi de gust!

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

MĂ©s que pastĂ­s, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè Ă©s això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastĂ­s molt contundent, pel que amb una petita porciĂł basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i sĂłn una autèntica delĂ­cia. Dins el mĂłn dels dolços, crec que Ă©s la meva fruita preferida. I si a mĂ©s a mĂ©s, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

PastĂ­s de fruita i xocolata, o pastĂ­s primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sĂ©, ho sĂ©, que això que ha arribat Ă©s la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastĂ­s amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A mĂ©s, a mĂ©s, Ă©s…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fĂ cil dels fĂ cils, aquella que sempre surt i aquella que sempre tĂ© èxit. SĂ­, sĂ­, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastĂ­s que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastĂ­s que…

Llegeix-ne més

Comenta