Coca de marbre.

Publicat dia 23 octubre 2012 Coques i pastissos. Dolç. Xocolata
Coca de marbre.

El nombre de vegades que he fet aquesta coca no el vos podria dir mai! Va esser després del gató, la segona que vaig fer tota sola, i d’això ja fa uns anys. I com que agrada molt, la feia amb molta freqüència: és senzilla de fer, original, i amb ingredients que tots tenim a mà. La recepta inicial venia amb la xocolata Nestlé, però ma mare en va modificar una mica les quantitats i queda un bescuit gens sec, atapit, amb un dolç gust a xocolata i un regust a mantega molt delicat. Tota una llamineria per berenar! 

Ahir la vaig preparar perquè avui fa 17 anys probablement una de les persones més importants de la meva vida, na Maria del Mar, la meva princesa que li dic. Després de comentar una mica que volia que li fes pel seu aniversari, (havia de ser relativament senzill perquè l’he duit a l’institut) me va deixar caure un: ” a jo és que m’agrada molt la coca de marbre…” I així ho vaig adjudicar. 

Maria del Mar, si llegeixes això, donar-te les gràcies per ser el trosset de l’univers on més bé es respira, com diu la cançó de Miquel Abras. Moltíssimes felicitats princesa, t’estim.

Jo he escollit un motlle de “plum cake” avui, però és apte qualsevol motlle. I què, ens hi posem? 

Ingredients.

Per la coca:

 • 200 gr de mantega.
 • 250 gr de sucre.
 • 200 gr de farina.
 • 200 gr de xocolata.
 • 5 ous.
 • 1 sobre de llevat en pols..
 • Un pessic de sal.

Per la cobertura:

 • 180 gr de xocolata.
 • 3 cullerades de llet.
 • 20 gr de mantega.
 • Perletes de colors.

Elaboració. 

Per començar, separam els blancs dels vermells i els dipositam en bols diferents. Afegim el sucre als vermells i ho mesclam tot amb el braç elèctric fins que blanquegi. Fonem la mantega i la hi afegim. Després hi afegim la farina, i el sobre de llevat.

Dins un altre bol, pugem els blancs a punt de neu amb el pessic de sal. Quan siguin apunt, els incorporem amb delicadesa a la mescla anterior, amb moviment de dalt a baix. Tot seguit fonem la xocolata al bany maria.

És el moment d’escalfar el forn a 180 º.

Ara dividim la massa en dos recipients, i a una de les parts hi afegim la xocolata i la hi incorporam bé. A continuació, untam el motlle escollit amb mantega, i després amb farina de manera que quedi cobert uniformement. Tot seguir, hi dipositem la massa per tandes, una mica de la blanca, i una mica de la negra, fins a buidar els dos recipients. És important que no barregeu per res dins el motlle les dues masses, perquè es perd l’efecte de marbre desitjat! (Ho dic per experiència pròpia!)

Quan el forn sigui calent, hi ficam el motlle, i covem la coca durant una hora aproximadament. Per verificar si és cuita, el truc de l’escuradents: Si surt net, la coca és llesta.

Quan haguem tret la coca del forn, la deixam refredar. Mentre, preparem la cobertura. Per això, fonem la xocolata al bany maria amb la mantega i la llet. Quan sigui apunt, desemmotllam la coca, i hi escampam per sobre la xocolata. Finalment la guarnim amb perletes de colors, i ja ho tenim!

Esper que us agradi molt!

Receptes similars: Coques i pastissos

Pastís de formatge, Nutella® i galetes Oreo®

Publicat dia 6 març 2016

Més que pastís, diria caprici de formatge, Nutella i galetes Oreo. Perquè és això: un caprici, una petita bomba de plaer, cremosa i dolça. És un pastís molt contundent, pel que amb una petita porció basta, doncs arriba a ser…

Llegeix-ne més

Pasta de fulls amb crema i poma

Publicat dia 19 novembre 2015

És temporada de pomes, n’hi ha moltes i de motles classes al mercat i són una autèntica delícia. Dins el món dels dolços, crec que és la meva fruita preferida. I si a més a més, hi poses crema… Ja…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Dolç

Pastís de fruita i xocolata, o pastís primavera a la nostra manera

Publicat dia 27 setembre 2015

Ho sé, ho sé, que això que ha arribat és la tardor i no pas la primavera. Però es que no m’he pogut resistir a preparar un pastís amb tants de colors i no ensenyar-vos-el. A més, a més, és…

Llegeix-ne més

Pastís Ferrero ® o Huesito ®

Publicat dia 20 febrer 2015

Senyores i senyors, vos present el fàcil dels fàcils, aquella que sempre surt i aquella que sempre té èxit. Sí, sí, no m’ho estic inventant. Es tracta d’un pastís que no necessita forn, ni tampoc molta tècnica. Un pastís que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Xocolata

Pastís de cervesa negra, Guinness

Publicat dia 11 agost 2014

La primera vegada que vaig testar una cervesa negra va ser a Sa Pobla, aquell racó de Mallorca on hi tenc un trosset de cor. Amb ells, els meus amics, un vespre, vam fer una cata de cerveses. Concretament qui me la…

Llegeix-ne més

Galetes de xocolata i xocolata

Publicat dia 9 juliol 2014

El títol és una redundància, ho sé. I és que, si he posat xocolata dues vegades és per dos motius: el primer, perquè és la veritat, i el segon per cridar el doble l’atenció a tots els xoco-addictes del món….

Llegeix-ne més

Comenta